De nieuwe fietsbrug loopt dwars door het museum (foto: Oorlogsmuseum Overloon)
De nieuwe fietsbrug loopt dwars door het museum (foto: Oorlogsmuseum Overloon)

Oorlogsmuseum Overloon mag weer open vanaf 1 juni

Algemeen 233 keer gelezen

OVERLOON | Het Oorlogsmuseum mag weer open. De nodige aanpassingen moesten worden doorgevoerd in het Overloonse museum, maar vanaf 1 juni mogen de deuren dan toch weer van het slot. “Opgelucht en verheugd” meldt directeur Erik van den Dungen “dat het museum na een periode van elf weken weer haar deuren mag openen”

“Met een leger aan medewerkers en vrijwilligers hebben wij een vele voorbereidingen getroffen om museumbezoekers te mogen ontvangen.” Al in april had museum een AMT (Anderhalve Meter Team) aangesteld, en sindsdien zijn zij bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om een 1.5 meter Oorlogsmuseum te ontwikkelen. Dat is nu gelukt: “Het museum heeft drie meter brede gangpaden gecreëerd, zodat bezoekers alle ruimte krijgen om de collectie te bekijken en elkaar zonder problemen zelfs kunnen passeren. Middels een vastgestelde éénrichtingsroute kunnen bezoekers zich door onze verschillende tentoonstellingen heen bewegen.”

De heropening van het museum wordt met het in gebruik nemen van de nieuwe fietsbrug nog eens extra feestelijk. Deze nieuwe brug loopt dwars door het museum en heeft "zelfs de wereldpers gehaald, en is benoemd in de publicatie van New York Times."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant