Guido Kessels (links) van de parochies te Gennep, samen met kapelaan Marc Kessels van de VOMMMM parochies.
Guido Kessels (links) van de parochies te Gennep, samen met kapelaan Marc Kessels van de VOMMMM parochies.

Priestertweeling blaast vandaag veertig kaarsjes uit

Algemeen 1.783 keer gelezen

GENNEP/MOOK EN MIDDELAAR | Maandag 1 juni, op tweede Pinksterdag, mogen de kerken weer de deuren openen. Na twee maanden in lockdown wegens het coronavirus, is het hervatten van de vieringen toch iets bijzonders. Maar voor de parochies van Gennep en Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Middelaar, Mook, Molenhoek (VOMMMM) is dit Pinksterweekend toch net even íets bijzonderder. 

Vandaag mogen zowel Guido als Marc Kessels beide veertig kaarsjes uitblazen. Geen bijzonderheid voor een eeneiige tweeling, tot je er bij vertelt dat beide broers ook hetzelfde beroep uitoefenen. Guido is priester aan de parochie van Gennep. Marc neemt de Limburgse parochies van VOMMMM voor zijn rekening.

“We kunnen wel degelijk zeggen dat het geloof ons met de paplepel is ingegoten” verteld Guido. “We zijn katholiek opgevoed dus de kerk was ons niet vreemd. Marc wist ook al vrij vroeg, van kinds af aan eigenlijk, dat priester worden een optie was.” Op zijn twintigste begon de huidige VOMMMM kapelaan dan ook al aan zijn seminarie. Guido volgde een jaar later: “Als jongvolwassene heb je toch een visie over wat je later wilt gaan doen. Je hebt wel degelijk voorbeelden nodig in het leven. Marc was mij voorgegaan en dat inspireerde. Maar uiteindelijk merkte ik dat het toch God was die mij vroeg om priester te worden.”

Heropening
Vanaf maandag, 2e pinksterdag, mogen de kerken de diensten weer hervatten, hetzij met scherpe maatregelen. “Bijvoorbeeld desinfectiemiddelen. Maar ook stickers op de grond en de bankjes, zodat men precies weet waar men wel en niet mag zitten. Dan is de 1.5 meter regel geen idee maar een feit.” Zo kan men weer met een gerust hart naar de kerk, iets wat voor velen in deze tijd ontzettend welkom is. “Mensen missen de vieringen. Vooral de mensen die wekelijks komen kijken er wel weer naar uit. Men wordt geconfronteerd met isolatie en dat begint op te breken.”

Viering
Door de coronaperikelen kunnen Marc en Guido natuurlijk geen groot feest geven voor hun veertigste verjaardag. Maar met de heropening van de kerk kan er op zijn minst weer een viering plaatsvinden, en dat maakt een hoop goed. Zo zal die bijzondere leeftijdsmijlpaal toch niet helemaal stilletjes voorbijgaan. Al zullen Guido en Marc zelf ook een manier vinden om op een gepaste en veilige manier de feestelijkheid luister bij te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant