De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden
De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden Foto: Ties van Dooren

De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden

Algemeen 511 keer gelezen

REGIO | De mantelzorgwaardering kan weer worden aangevraagd. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk verstrekken jaarlijks een waardering bestaande uit een geldbedrag van €100.- aan mantelzorgers.

Op deze manier willen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis laten blijken dat zij de inzet van de mantelzorgers enorm waarderen.

Om in aanmerking te komen voor deze waardering gelden wel een aantal criteria. Allereerst dient de mantelzorger 18 jaar of ouder te zijn. Verder moet het gaan om “bovengebruikelijke, langdurige zorg: langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week (gemiddeld).” Per zorgvrager, woonachtig in één van de gemeenten in het Land van Cuijk, kan maar één mantelzorger de waardering ontvangen. Een mantelzorger mag zelf maar twee maal de waardering ontvangen.

Ook jonge mantelzorgers van 8 tot en met 23 jaar die thuis opgroeien met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid kunnen een waardering aanvragen t.w.v. € 30,-. Hiervoor gelden de criteria niet, wel is het van belang dat de persoon aan wie de zorg verleend wordt, woonachtig is in één van de vijf gemeenten. Het is mogelijk om binnen één gezin meerdere mantelzorgwaarderingen te ontvangen als het kinderen betreft tussen 8 en 23 jaar. Mantelzorgers tussen de 18 en 23 kunnen op slechts één van de waardering aanspraak maken.

De waardering is aan te vragen via www.mantelzorglvc.nl/mantelzorgwaardering dit kan tot 15 december 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant