De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen.
De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen.

Pas op voor 'spontane' geldverstrekkers

Algemeen 447 keer gelezen

REGIO | De gemeenten in de regio waarschuwen bewoners en ondernemers voor ‘spontane’ geldverstrekkers. “Laat je er niet door verleiden maar bel de politie!”

Door de coronacrisis zitten veel mensen in financieel zwaar weer. Criminele organisaties springen hier op in. Met name de horeca zijn een doelgroep voor het criminele circuit. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren.

Koninklijke Horeca Nederland: “Criminelen bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant