"Zelfs de regen kan geen afbreuk doen aan deze geweldige dag!" Foto: Mans Pere

Metameer jenaplan viert slagingsdag met heuse Drive Through

Algemeen 1.015 keer gelezen

BOXMEER | Alle examenleerlingen in Nederland hebben vandaag officieel de uitslagen van de schoolexamens gekregen. Een feestelijke aangelegenheid die ze op de jenaplanlocatie van het Metameer in Boxmeer, ondanks de coronabeperkingen, niet onaangeroerd willen laten. Met een heuse drive-through is deze bijzondere dag op geslaagde wijze toch gevierd.

“Het is écht geweldig!” opent Koen Huijbers, docent aan het Metameer jenaplan te Boxmeer. “Je ziet alle leerlingen, en hun ouders, met een big smile op hun gezicht.” Huijbers is het brein achter de drive-through. In de auto van hun ouders worden de leerlingen langs diverse kraampjes gereden, waar ze door hun mentor op gepaste afstand de cijferlijst krijgen uitgereikt. Bij de andere kraampjes volgen de nodige andere feestelijkheden: een Metameer wimpel, smakelijke petit fours, glazenvol bubbels, popcorn; alles is aanwezig om deze bijzondere dag luister bij zetten.


Ontzettend verdiend
“Het is tenslotte niet alsof deze leerlingen, ondanks dat ze geen eindexamen konden doen, het minder verdiend hebben. Ze hebben er echt keihard voor gewerkt!” gaat Huijbers verder. “Voor sommigen was het werken vanuit huis juist moeilijker.” Daar komt nog eens bij kijken dat ook een hoop andere feestelijkheden welke bij het laatste schooljaar komen kijken, geen doorgang konden vinden. “Ze hebben bijvoorbeeld de LSD (Laatste Schooldag) moeten missen. Maar ook het gala, en de bij behorende galastoet. Dat is al een beleving op zichzelf!”

Tijdsblokken
Door de klassen in verschillende tijdsblokken in te delen, en met de juiste richtlijnen te werken, kon het hele evenement coronaproof gemaakt worden. Dat maakte het verkrijgen van de vergunning bij de gemeente gemakkelijk. Hierdoor kon deze nationale slagingsdag bijzonder feestelijk worden. “We wilden écht een evenement organiseren wat recht doet aan de prestaties van de leerlingen. Dat is toch heel goed gelukt!” vertelt Huijbers, met zelf ook een big smile op zijn gezicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant