Vanavond zijn vrijwillige brandweermannen René van Dijk (hoofd brandwacht) en Frank Hermens (bevelvoerder en brandmeester) van de Cuijkse brandweerpost onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid.
Vanavond zijn vrijwillige brandweermannen René van Dijk (hoofd brandwacht) en Frank Hermens (bevelvoerder en brandmeester) van de Cuijkse brandweerpost onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Foto: Aileen van Tilburg

Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor Frank Hermens en René van Dijk

Algemeen 984 keer gelezen

CUIJK | Vanavond zijn vrijwillige brandweermannen René van Dijk (hoofd brandwacht) en Frank Hermens (bevelvoerder en brandmeester) van de Cuijkse brandweerpost onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Burgemeester Hillenaar heeft, uiteraard met de juiste richtlijnen van het RIVM in het achterhoofd, deze medaille overhandigd op de thuis adressen van de brandweerlieden. 

De heer Hermens
Op 1 juni 2020 was de heer Hermens 37 jaar als vrijwilliger actief voor de brandweerpost Cuijk. Hij was vaak te vinden op de brandweerkazerne, want hij verzorgde ook veel nevenwerkzaamheden, zoals onderhoud en wassen van de voertuigen. Eveneens maakte hij de roosters, verslagen van de oefeningen en de kadervergaderingen. Vanaf 2011 was hij bestuurslid van Personeelsvereniging “Uitgeblust” van de post Cuijk. Jaarlijks was de heer Hermens aanwezig bij de Kuukse kroegentocht voor het vullen van de schuimbak.

De heer van Dijk
De heer van Dijk was eveneens op 1 juni 2020 reeds 37 jaar actief voor de vrijwillige brandweer in Cuijk. Hij verzorgde ook veel nevenwerkzaamheden binnen de post. Zo zorgde hij voor het onderhoud van de voertuigen, zoals de oude ladderwagen. Hij zorgde er dan ook voor dat deze oude ladderwagen deelnam aan meetings van oude voertuigen in de regio. Daarnaast reinigde en testte hij de ademluchtwerkzaamheden op de post. Ook had de heer van Dijk zitting in de participatieraad van Brandweer Brabant Noord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant