Bij de nertsenhouderijen langs de straat zou vanavond gedemonstreerd worden.
Bij de nertsenhouderijen langs de straat zou vanavond gedemonstreerd worden. Foto: SK-Media

Politie aanwezig bij nertsenfokkerijen Landhorst wegens 'demonstratie'

Algemeen 1.009 keer gelezen

LANDHORST| Op de Klotweg te Landhorst is momenteel veel politie op de been om de veiligheid te waarborgen. Bij de nertsenhouderijen langs deze straat zou vanavond gedemonstreerd worden. Deze demonstratie is via een persalarm gemeld. Echter op dit moment nog geen sprake van een daadwerkelijke demonstratie.

Samen met een aantal boeren en buurtbewoners is de politie op de been voor de veiligheid. De straat is omwille van de aangekondigde demonstratie door de politie afgezet. Echter heeft er vooralsnog geen demonstratie plaatsgevonden. Er zou een auto gesignaleerd zijn die zich verdacht gedroeg, maar of dit daadwerkelijk in verband gebracht kan worden met de aangekondigde demonstratie is niet bekend.

In Landhorst zijn er twee nertsenhouderijen besmet geraakt met het coronavirus. Uit het advies van het Outbreak Management Team Zoönosen blijkt dat het virus voor langere tijd kan blijven circuleren in de nertsenbedrijven. Hiermee vormt het een risico voor de gezondheid van zowel mens als dier. Hierom is er door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister De Jonge van Volksgezondheid, besloten de dieren in de houderijen te ruimen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant