De voorzitters Ton van Elk de Freese (JVC Cuijk) en Rob Hoffmann (SIOL).
De voorzitters Ton van Elk de Freese (JVC Cuijk) en Rob Hoffmann (SIOL). Foto: Gerno de Haas

SIOL hekelt uitspraken JVC: 'Is aan ons om aan te geven hoe wij in samenwerking staan'

Voetbal 1.350 keer gelezen

CUIJK | Voetbalvereniging SIOL is niet blij met de uitspraken van het bestuur van JVC Cuijk in een regionaal weekblad over het samenwerkingsproces tussen de twee buurverenigingen en VCA. "In de gesprekken merkten wij dat JVC, als het om die samenwerking gaat, een ander tempo en een intensievere samenwerking voorstaat dan wat wij op dit moment verantwoord vinden", laat voorzitter Rob Hoffmann van SIOL weten.

JVC-preses Ton van Elk de Freese liet afgelopen week in De Stier weten 'dat SIOL niets voelde voor een fusie'. Hij betreurde in dat interview de opstelling van de Katwijkse vereniging. In een brief aan de SIOL-leden schrijft Hoffmann daarover: "Wij waren heel verbaasd en ook wel teleurgesteld dat de voorzitter van JVC zonder enige afstemming vooraf met ons hierover is gaan communiceren in de krant en op allerlei mediakanalen van JVC. Het is toch vooral aan ons om te communiceren hoe wij als SIOL in de samenwerking staan, zeker omdat de onderbouwing vanuit onze club heel anders is dan gesuggereerd wordt. De suggestie dat de vrijwilligers bij SIOL hier nog niet klaar voor zouden zijn is echt veel te kort door de bocht. Het verschil in visie en cultuur tussen beide verenigingen, waardoor we elkaar op dit moment nog te vaak niet begrijpen, betekent dat er bij beide verenigingen werk aan de winkel is. Niet alleen bij SIOL, maar ook bij JVC."

Koesteren
Hoffmann laat weten de huidige samenwerking met JVC Cuijk en VCA 'te koesteren' en 'deze te willen behouden'. "Wij een samenwerking graag een vervolg geven, maar wel in een tempo dat wij verantwoord vinden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant