Hans de Makelaar bestaat 15 jaar. Daarom krijg iedereen die met Hans een woning koopt zo'n leuk vogelhuisje.
Hans de Makelaar bestaat 15 jaar. Daarom krijg iedereen die met Hans een woning koopt zo'n leuk vogelhuisje. (Foto: )

“Hans, al 15 jaar meester in huiswerk”

  •   keer gelezen

GENNEP | Al enkele weken hangen overal in het Land van Cuijk en de kop van Limburg, blauwpaarse borden met daarop een vogelhuisje afgebeeld. “Hans, al 15 jaar meester in huiswerk” lezen ze. Sinds dit weekend is thuis te brengen wat de bedoeling is van deze borden: Hans de Makelaar zit alweer 15 jaar in Gennep.

“Dit is echt het mooiste gebied om te wonen. Ik heb gewoond in Leiden, Nijmegen, Apeldoorn en zelfs tien jaar in Nieuw Zeeland, maar hier is het echt geweldig” vertelt Hans ‘de Makelaar’ Nijenhuis enthousiast. “Je kunt hier zoveel doen, en er zijn zoveel verschillende landschappen in een zeer klein gebied. Het is hier buitengewoon goed.” Hans schuift zijn liefde voor de regio niet onder stoelen of banken. Sterker nog, nu hij vanuit zijn kantoor in Gennep al weer 15 jaar de lokale woningmarkt bestiert, wilt hij graag iets terugdoen.

“Ik wil de gemeenschap om mij heen helpen. Daarom maakt Ambachtelijk Hout in Gennep nu de vogelhuisjes van mijn reclameborden.” Wanneer mensen samen met Hans een nieuwe woning kopen, krijgen ze zo’n huisje. “Het is natuurlijk een klein gebaar, maar er zit een leuke gedachte achter. De vogeltjes die door de huisjes worden aangetrokken, doen zich weer tegoed aan de processierups. Een jeukend probleem dat ook hier zeker speelt.”

Norbertushof
Ook zet Hans zich in voor de ouderen. “Eerder dit jaar brandde de bus van Norbertushof, de ouderenzorg hier in Gennep, af. Gelukkig komt er een nieuwe, maar deze is nog niet voorzien van alle noodzakelijke aanpassingen. Hier heb ik mij ook voor ingezet. Iedereen wilt immers dat ook ouderen, opa en oma, overal heen kunnen. Juíst nu Nederland weer een beetje open gaat.

Hans de Makelaar
Hans zit dus alweer 15 jaar in Gennep. Tot 2016 onder de naam Unicum, maar daarna veranderde hij het in het lekker bekkende ‘Hans de Makelaar’ om de laagdrempelige manier van werken van kracht te voorzien. “Die naam maakt het nog net wat toegankelijker en persoonlijker, iets wat hier zo belangrijk is. Het klinkt lekker eenvoudig. Die naamswijziging is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.”

Omgang met mensen
Het is dan ook díe werkwijze waardoor Hans nog steeds iedere ochtend met plezier uit bed springt. “Het omgaan met mensen vind ik zo leuk aan dit vak. Ik doe dit al meer dan 30 jaar, in verschillende landen en steden. Maar juist de gemoedelijke manier van werken die híer gebruikelijk is, past mij goed.”

Meer berichten