De werkgroep fairtrade en wethouder Hendriks-van Haren tijdens de uitreiking van de fairtradesticker bij The Unit.
De werkgroep fairtrade en wethouder Hendriks-van Haren tijdens de uitreiking van de fairtradesticker bij The Unit. Foto: Gemeente Boxmeer

Boxmeer blijft 'Fairtrade Gemeente'

Algemeen 435 keer gelezen

BOXMEER | Het Landelijk campagneteam Fairtrade Gemeenten heeft op 4 juni besloten dat de gemeente Boxmeer de titel ‘Fairtrade Gemeente’ mag behouden. De jury is zeer te spreken over hoe de gemeente zich inzet voor eerlijke handel. 

“De jury is zeer positief over de inzet en de resultaten in Boxmeer. Met een enthousiaste werkgroep (zie foto), die een breder draagvlak voor fairtrade creëert binnen de gemeente. Er zijn verschillende samenwerkingen aangegaan met lokale organisaties en ook het aantal organisaties met een fairtrade-erkenning blijft zich uitbreiden.”

Het college geeft aan trots te zijn op wat de werkgroep allemaal heeft gedaan in het kader van Fairtrade. Zo zijn er in de afgelopen jaren verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals een fairtradelunch in zorgcentrum Pantein en het grote Hallo Wereld evenement. Ook is het college trots de resultaten van bedrijven, winkels en instellingen. Inmiddels zijn er 55 gemeentelijke fairtrade-erkenningen uitgereikt en zijn er veel goed op weg naar deze erkenning. Kortom, de fairtrade-gedachte leeft in de gemeente, zowel bij inwoners, als bij winkels, bedrijven en organisaties!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant