VVV Gennep wilt namens de gemeente ‘Groeters’ gaan inzetten om toeristen op weg te helpen.
VVV Gennep wilt namens de gemeente ‘Groeters’ gaan inzetten om toeristen op weg te helpen. Foto: Martijn Schwillens

Gennep zoekt 'groeters' om toeristen op weg te helpen

Algemeen 277 keer gelezen

GENNEP | VVV Gennep wilt namens de gemeente ‘groeters’ gaan inzetten om toeristen op weg te helpen. Deze zomer wilt de VVV vrijwilligers in de weekenden inzetten om het enthousiasme voor Gennep te delen. 

“Graag bouwen we ‘gastvrijheid met een persoonlijk tintje’ verder uit, zodat gasten met goed gevoel Gennep binnenkomen, maar ook met datzelfde gevoel weer weg gaan. Een van de onderdelen van dit actieplan is ‘een warm welkom in het centrum van Gennep.’” Deze zogenaamde 'groeters' gaan dit bereiken door eenvoudigweg een praatje te maken met toeristen en te vragen naar hun interesses en behoeften. Op basis hiervan kunnen de groeters vervolgens nuttige tips en praktische informatie geven.

Het plan is om de groeters in te zetten in de weekenden van juli en augustus, met eventuele uitloop in september. “Bij positieve ervaringen bekijken we de mogelijkheid tot opschalen naar meerdere dagen of langere periode”

De werkzaamheden gebeuren op vrijwillige basis maar als blijk van waardering wordt er een vrijwilligersvergoeding van €5 euro per uur gegeven.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Hans Cobussen via 06-5580 4507

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant