"Het zijn allemaal écht goede muzikanten." Foto: Mans Pere

Vrolijk buitenconcert voor Boxmeerse ouderen

Algemeen 545 keer gelezen

BOXMEER | De bewoners van het Pantein zorgcentrum Madeleine in Boxmeer konden vandaag genieten van de vrolijke klanken van de Gouwe Ouwe Zomertour, georganiseerd door stichting de Tijdmachine. Op gepaste afstand stond wist een muzikaal duo namens de stichting de senioren te vermaken met een afwisselend repertoire. 

“Wij van stichting de tijdmachine doen dit al lange tijd; bij verzorgingstehuizen dit soort optredens regelen.” vertelt Lin van Mourik, van stichting de Tijdmachine. “We waren al voor corona aan het kijken naar de mogelijkheden om buitenconcerten te geven in de zomer. Nu is dat zelfs de enige oplossing. Dat extra voorwerk pakt nu mooi uit.”

Het muzikale duo weet er een waar feest van te maken en schuwt geen enkel genre. “Het zijn allemaal écht goede muzikanten. De drummer bijvoorbeeld, drumt ook bij Nielson. En zo werken we ook met muzikanten die spelen bij de begeleidingsband van Claudia de Breij! Omdat ze zo goed zijn, kunnen ze ook goed contact maken met het publiek. Dat is evenzo belangrijk."

Lin: "De bewoners vinden dit altijd ontzettend leuk. Muziek uit de jeugd vergeet je nooit meer. Ouderen, en juist ook dementerenden, leven helemaal op als er een bekend liedje gespeeld wordt. Dat is echt geweldig om te zien"


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant