Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Zaaien en oogsten in schoolmoestuin Molenhoek

  •   104 keer gelezen
De enthousiaste tuiniersters Ilse en Mirre zijn trots op hun oogst.
De enthousiaste tuiniersters Ilse en Mirre zijn trots op hun oogst.

MOLENHOEK | Leerlingen van groep 6 van basisschool De Grote Lier hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Door de Coronacrisis was de school gesloten maar ouders konden toch hun kinderen naar het volkstuincomplex Middelwaert brengen. De corona richtlijnen in acht nemend werd daar van 9.00 tot 11.00 uur getuinierd.

De schoolmoestuin is zes jaar geleden op initiatief van natuur- en milieugroep Animo opgezet. Met medewerking van leerkracht Joy de Jong, Animo leden en een aantal vrijwilligers mag de schooltuin inmiddels landelijk als voorbeeldtuin dienen. Telkens vier kinderen beheren hun eigen perceeltje, leren samenwerken en ervaren dat groenten niet alleen uit de supermarkt komen maar dat je ze zelf kun telen. Tegelijkertijd ontdekken ze dat pieren een belangrijke rol spelen in het omzetten van tuinafval in bruikbare compost, dat er rupsen en kevers voor komen en er daardoor ook af en toe een kooltje sneuvelt.

In de eerste weken was het voornamelijk zaaien van radijs, wortel en spinazie. Daarna kwamen daar groenten zoals sla, rode biet, snijbiet, koolrabi en spitskool bij. Eén voor één kunnen de groenten worden geoogst die de kinderen mee naar huis mogen nemen.

Meer berichten