Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Leerlingen van het Elzendaalcollege  toasten op hun diploma en het feestelijke nieuws.
Leerlingen van het Elzendaalcollege toasten op hun diploma en het feestelijke nieuws.

FreeRunPark Gennep-Zuid wordt werkelijkheid

  •   120 keer gelezen

GENNEP | Het project Jongeren en Politiek (Jo&Po) dat in april 2019 plaatsvond en waarbij derdejaars mavo-, havo- en vwo-leerlingen een politiek vraagstuk behandelden en in samenwerking met lokale politici een raadsvergadering belegden, kent alsnog een succesvolle uitkomst. Het FreeRunPark in Gennep-Zuid zal er komen. 

De leerlingen onderzochten in 2019 de locatiemogelijkheden voor het realiseren van een FreeRunPark in de buurt van de school. Eén van de leerlingen had contact had gelegd met Dichterbij. Zij hebben samen met gemeente Gennep alles in werking gesteld om dit project tot uitvoer te brengen. De vakgroep lichamelijke opvoeding van het Elzendaalcollege en de afdeling Therapie en Dagbesteding van Dichterbij hebben hiervoor het afgelopen jaar een gedegen plan in elkaar gezet. Ook de wijkraad Gennep-Zuid is betrokken bij de plannen. Vanuit gemeente Gennep is inmiddels een financiering van 52.500 euro beschikbaar gesteld. “Er wordt op dit moment nog naar aanvullende fondsen gezocht om het gehele plan in één keer te realiseren”, vertelt burgerraadslid Gérard Cloin. “Geweldig dat dit door de grote inspanningen van alle partijen gerealiseerd kan worden. En dat het Jo&Po project wederom van een fictief karakter naar een uitvoeringskarater is omgeturnd”, aldus Cloin.

Een FreeRunPark voor iedereen
Vigo Slungers, leerling van Elzendaalcollege Gennep heeft het parcours bedacht. “Vigo is een bedreven freerunner en weet precies wat nodig is om een uitdagend FreeRunPark te realiseren”, vertelt gymdocent Kim Klaassen. “Het is de bedoeling dat komend schooljaar onze leerlingen, de bewoners van Dichterbij en de jeugd uit de wijk Gennep-Zuid gebruik kunnen maken van het FreeRunPark. We kijken hier ontzettend naar uit”, voegt gymdocent Werner van Beijnen toe.

Meer berichten