Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De cum laude leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer: Simon Daals (l), Cécile Urlings en Jorre Wagemakers (r).
De cum laude leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer: Simon Daals (l), Cécile Urlings en Jorre Wagemakers (r). (Foto: )

Drie leerlingen Elzendaalcollege Cum Laude geslaagd voor het vwo

  •   1490 keer gelezen

BOXMEER | Ze weten het al een tijdje, maar Cécile Urlings, Simon Daals en Jorre Wagemakers van het Elzendaalcollege in Boxmeer zijn Cum Laude geslaagd. Cécile en Simon namen op maandagavond 6 juli hun gymnasium diploma in ontvangst en Jorre slaagde op het atheneum. "Het is leuk dat het ons alle drie is gelukt", zegt Cécile. 

Cécile Urlings
Cécile heeft extra goed haar best gedaan voor een Cum Laude resultaat: "Ik wilde het heel graag en ik wilde later geen spijt hebben dat ik het niet zou hebben gedaan. Het helpt dat je het niet alleen doet." Cécile, Simone en Jorre zijn namelijk ook nog eens bevriend en hebben onderling veel steun aan elkaar gehad. "Met een centraal examen was het misschien wel makkelijker geweest, maar met de herkansing is het gelukkig gelukt", zegt ze. Ze vindt het erg jammer dat het jaar zo is verlopen in verband met corona, maar ze is blij toch een leuke dag te hebben gehad tijdens de diplomauitreiking als afsluiting van de middelbare school. Nu kijkt ze uit naar haar studie Farmacie in Utrecht waar ze meteen door het selectieproces heen kwam. 

Simon Daals
Simon is trots. Hij had de Cum Laude resultaten niet zien aankomen. "Een paar jaar terug had ik moeite met wiskunde, maar ik heb veel steun gehad van mijn school en mijn mentor Ivo Alink. Samen hadden wij een plan opgesteld." Dat zijn mentor ook zijn wiskundeleraar was, is volgens Simon geen toeval. "Dit is bewust gedaan. Bij het Elzendaalcollege hebben ze met alle leerlingen het beste voor." 

Simon is zeer positief ingesteld, maar ziet zowel voordelen als nadelen in het jaar afsluiten met corona. "Aan de ene kant viel de structuur volledig weg en dan sta je wel even met je mond vol tanden. Het niet hebben van een centraal examen is echt niet makkelijker. Je hebt je zes jaar lang voorbereid, je hebt een pad uitgestippeld en dat verandert plotseling. Daar moet je creatief mee omgaan. Aan de andere kant is het wel fijn geweest om meer tijd te hebben ter voorbereiding op schoolexamens. Ook heb ik online veel één-op-één tijd gehad met de docenten." Op het commentaar van buitenaf dat de corona diploma's te makkelijk verdiend zijn, heeft Simon dan ook zijn woordje klaar. "We hebben er zes jaar naartoe gewerkt met veel plezier en hard werk. Het is een diploma van zes jaar. De centraal examens zijn daar maar een klein percentage van. Het is gewoon een andere manier van slagen, maar ook een mooie manier. Ik ben juist extra trots, want dit is een limited edition diploma", lacht hij. 

Simon heeft met een extra vak zes talen gevolgd, waaronder Grieks en Latijn. Dat zal hem ten goede komen voor zijn studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. 

Jorre Wagemakers
Jorre was ook niet van Cum Laude uitgegaan, maar toen hij de mogelijkheid zag, heeft hij er hard voor geleerd. Dit heeft hij zonder herkansing bereikt. Ook Jorre vindt het jammer dat het afsluitende jaar anders is verlopen dan gehoopt, maar qua studeren zegt hij weinig verschil te hebben gemerkt. "Je bereid je gewoon goed voor", zegt hij. Over een paar maanden zal hij te vinden zijn in Tilburg voor zijn studie Econometrie. Voor nu wil hij graag alle geslaagden van harte feliciteren. 

Meer berichten