Metameer leerlingen krijgen diploma aan huis | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Britt Janssen, Demi Verhoeven, Sil van Meijel en Noor Takken en hun families vierden samen het behalen van hun diploma vmbo theoretisch-gemengd.
Britt Janssen, Demi Verhoeven, Sil van Meijel en Noor Takken en hun families vierden samen het behalen van hun diploma vmbo theoretisch-gemengd.

Metameer leerlingen krijgen diploma aan huis

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK | Afgelopen week kregen de leerlingen van Metameer Stevensbeek hun diploma uitgereikt. Door de coronacrisis ging dat dit jaar wel wat anders dan gewend. De mentor kwam namelijk persoonlijk bij de leerling thuis of op een door de leerlingen gekozen locatie. Het was een week van feestelijke bijeenkomsten, perfect georganiseerd, persoonlijke aandacht voor elke leerling en vrolijke gezichten van de geslaagden, familie en vrienden.

Er moest een keuze worden gemaakt over de uitreiking. Dat heeft vwo teamleider Dorine van der Zande samen met de mentoren gedaan. Er was uiteindelijk besloten dat de mentoren de diploma's persoonlijk thuis brengen, zodat alle geliefden van de leerlingen erbij konden zijn. De mentoren kwamen langs op het afgesproken tijdstip met versierde auto en cadeautje en vertelden iets over de leerling, terwijl de ouders er thuis wat leuks van maakten. Uiteraard werden ook de diploma's ondertekend.

Samen met vrienden
Als snel ontstonden er variaties. De meeste leerlingen wilden de uitreiking met één of een aantal vrienden samen vieren. Ook dat was mogelijk, meestal in de tuin van één van de leerlingen. Er zat zelfs een groep van elf leerlingen bij. Bij broertjes en zusjes kwamen beide mentoren tegelijkertijd langs.

Britt, Demi, Sil en Noor
De vier leerlingen op de foto komen uit Overloon. Britt Janssen, Demi Verhoeven, Sil van Meijel en Noor Takken en hun families vierden samen het behalen van hun diploma vmbo theoretisch-gemengd op Metameer. Het feestje was in de mooie bosrijke omgeving bij Britt thuis. De ouders hadden een perfecte sfeer gecreëerd voor dit mooie moment in hun leven. De meiden zijn al bijna hun hele leven vriendinnen. De mentor zorgde voor een persoonlijke speech bij ieder van de geslaagde, zodat ze terecht even in het middelpunt van de belangstelling stonden. Nadat het officiële gedeelte voorbij was, bleef het nog gezellig tot in de late uurtjes.

Met z'n negenen
Op de foto met negen dames staan Yara Willems, Annemieke Thijssen, Renske van den Berg, Andrew Doorakkers, Britt Logtens, Iny Arts (bovenste rij) en Sofie van Geffen, Vera Laarakkers en Brechje Brauer (onderste rij). Deze Metameerleerlingen uit Stevensbeek vierden samen de diploma-uitreiking in de blokhut in Sint Anthonis.

Ook Britt was niet allen
De Overloonse Britt Logtens, op de derde foto te zien, is geslaagd voor haar vwo-diploma. Zij vierde haar diploma-uitreiking in de blokhut in Sint Anthonis samen met vrienden uit haar klas en hun familie. Ze hebben hun vwo-diploma gehaald op Metameer. Eén leerling heeft tweetalig onderwijs gedaan. Na de zomervakantie gaat Britt bouwkunde studeren aan de TU in Eindhoven. Britt: “Het was heel gezellig om de diploma-uitreiking op deze manier samen met vrienden te kunnen vieren.”

Verdiend
"De persoonlijke aandacht is belangrijk, zeker in deze periode", zegt Dorine. "De leerlingen hebben veel stress en onzekerheid gehad over hoe alles zou verlopen. Alles hing af van de laatste herkansing. Ze hebben er hard voor moeten werken en kunnen heel trots zijn. Ook zonder centraal examen hebben de leerlingen de diploma's net zo verdiend. Ze hebben er evenveel voor gedaan en het diploma is evenveel waard."

Ondanks de vele positieve reacties van leerlingen, ouders en mentoren, blijft het jammer dat de uitreiking niet gezamenlijk kon. Daarom wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een afsluitfeest op school. "We willen graag dat de leerlingen elkaar allemaal nog een keer zien."

Meer berichten