Afbeelding

Gennepse Brugstraat krijgt twee rijbanen

Verkeer en vervoer 41 keer gelezen
GENNEP - De Brugstraat in Gennep krijgt een nieuwe inrichting. Het traject tussen de Bernhardlaan en de Burgemeester Woltersstraat krijgt straks twee gescheiden rijbanen. De plan is voortgevloeid uit de informatieavonden die de gemeente Gennep met de buurtbewoners gehouden heeft.

Wethouder Jan Wellres spreekt van een verrassend initiatief. De splitsing van de rijbanen was niet opgenomen in de oorspronkelijke plannen. “Tijdens een eerdere bijeenkomst werd het plan geopperd door een buurtbewoner. Dinsdagavond hebben we dat uitgewerkte voorstel getoond, en het is door de 70 aanwezigen goed ontvangen.”

[image=298062]

De Brugstraat is een belangrijke ontsluitingsroute tussen de kern van Gennep en de Brabantweg en rondweg N271. De drukke straat die wordt gebruikt door auto’s, vrachtverkeer en fietsende scholieren heeft nu nog een parallelweg die hoofdzakelijk door bestemmingsverkeer naar de flats aan de oostzijde gebruikt wordt. Bij passerend verkeer komt het langzaam verkeer regelmatig in het gedrang. Met het creëren van twee separate rijbanen worden die situaties voortaan vermeden.
Met de reconstructie van de Brugstraat wordt na de bouwvak begonnen, ndat het Europaplein een opknapbeurt heeft gehad. Die werkzaamheden starten medio maart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant