Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Gebak en een bord in de tuin voor meneer en mevrouw Hilbrands, de eerste in Gennep met glasvezel.
Gebak en een bord in de tuin voor meneer en mevrouw Hilbrands, de eerste in Gennep met glasvezel.

Eerste glasvezelnetwerk in Gennep

  •   84 keer gelezen

GENNEP | Huize Hilbrands kreeg op vrijdag 3 juli onverwachts bezoek. Dat het glasvezelnetwerk om 8.30 uur zou worden aangelegd, was bekend, maar dat zij de eerste in Gennep mochten zijn, was nieuws. En daar kwam wat extra bezoek bij. "Als ik dat had geweten had ik iets anders aangedaan", lacht mevrouw Hilbrands. 

Na campagne te hebben gevoerd bleek er genoeg interesse te zijn in glasvezel. Reden om het netwerk aan te leggen. Paul Kempen van glasvezel Limburg: "We hebben een informatieavond gehouden in elk dorp met inschrijfmogelijkheden. Iedereen krijgt een aansluiting tot in de woning, maar er zijn zo'n drie- tot vierduizend abonnees op acht duizend huishoudens waar de diensten ook zullen worden geactiveerd."

De heer Hilbrands was er daar één van. Hij was niet tevreden met zijn vorige aansluiting. "Ziggo was niet stabiel. Vooral de wifi was slecht. Wij hopen dat dat nu beter wordt. Als alles werkt zoals het hoort, dan zijn wij tevreden." Zijn vrouw voegt daaraan toe: "Ze waren erg punctueel en hebben alles netjes afgewerkt. Het voornaamste is dat het werkt."

De huisaansluiting is een samenwerking tussen glasvezelprovider TriNed, Glazvezel Limburg en E-Fiber dat glasvezel aanlegt. Door de coronacrisis zijn minder vakmannen aan het werk, maar er wordt zeker doorgewerkt. De verwachting is dat het netwerk er eind van het jaar ligt. Nog even geduld houden.

Meer berichten