Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Drie horeca-ondernemers openen groot terras op De Brink.
Drie horeca-ondernemers openen groot terras op De Brink.

Drie horeca-ondernemers openen groot terras op Brink

  •   1653 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Met een capaciteit van maximaal 250 zitplaatsen wordt de Brink in Sint Anthonis deze zomer omgevormd tot een megaterras. De horecagelegenheden ’t Cafeetje, Friends en De 3 Burgemeester gaan dit terras gezamenlijk uitbaten. 

Met ingang van afgelopen vrijdag mag het terras zeven weken open. De ondernemers hebben echter besloten om, als de weergoden het toelaten, het terras op vrijdag 17 juli om 18.00 uur te openen. De gemeente heeft op basis van een eerder besluit om de horeca maximaal de ruimte te geven, besloten om toestemming te verlenen. Daarbij zullen, op basis van het voorstel van de ondernemers, de 1,5e meter-maatregelen in acht worden genomen. Namens de horecabedrijven houden eigen medewerkers toezicht op de naleving daarvan. De gemeente toetst de situatie aan de geldende noodverordening. Toezichthouders houden een oogje in het zeil.

'Mooi initiatief'
Het terras op de Brink zal geopend zijn op vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 18.00 tot 23.00 uur en op zondag van 14.00 tot 23.00 uur. "Wij zijn blij met dit mooie initiatief en hopen met de ondernemers op een heerlijke, gezellige en warme zomer", laat de gemeente Sint Anthonis weten.

Meer berichten