Taxus Taxi gaat opnieuw taxussnoeisel ophalen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
In strijd tegen kanker gaat Stichting Taxus Taxi ook dit jaar weer zo veel mogelijk taxussnoeisel ophalen in de regio.
In strijd tegen kanker gaat Stichting Taxus Taxi ook dit jaar weer zo veel mogelijk taxussnoeisel ophalen in de regio. (Foto: )

Taxus Taxi gaat opnieuw taxussnoeisel ophalen

  •   keer gelezen

REGIO | In strijd tegen kanker gaat Stichting Taxus Taxi ook dit jaar weer zo veel mogelijk taxussnoeisel ophalen in de regio. Het is dan ook weer mogelijk om een afspraak te maken met de stichting, zodat al het snoeisel weer opgehaald wordt. 

Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Een resultaat waar zij trots op zijn! Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

Taxusnaalden bevatten de grondstof taxol, die aan de basis staat voor chemotherapieën. Door taxussnoeisel in te zamelen wilt de stichting iets betekenen voor mensen die lijden aan kanker. Dit doet Stichting Taxus Taxi al sinds 2009. Inmiddels is de bekendheid van de inzameling dusdanig groot geworden dat ze zijn uitgegroeid tot een professionele ANBI stichting.

Iedereen die wilt bijdragen aan dit nobele doel en taxussnoeisel wilt doneren kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week online een afspraak maken via taxustaxi.nl. Ook telefonisch is Taxus Taxi bereikbaar, maar in beperkte mate. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken om zo de telefonische drukte te kunnen spreiden.

Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen wordt er gevraagd om een kuil ter grote van een voetbal te maken in de gevulde tas en het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden op taxustaxi.nl.

Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten (bij onder andere Boerenbond en Welkoop) die online te vinden zijn op taxustaxi.nl. Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd, alles wordt door de stichting netjes opgeruimd.

De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Ook dit jaar doet de stichting weer een oproep aan iedereen die zich samen met een enthousiast team wil inzetten voor de inzameling. Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Meer berichten