TopParken nieuwe ontwikkelaar Dommelsvoort | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Een impressie van de ontwikkeling van Palm Island Dubai dat als inspiratie dient voor 'The Dutch Palm'
Een impressie van de ontwikkeling van Palm Island Dubai dat als inspiratie dient voor 'The Dutch Palm' (Foto: )

TopParken nieuwe ontwikkelaar Dommelsvoort

  •   keer gelezen

CUIJK | JWP Investments - eigenaar van onder andere vakantieparkketen ‘TopParken’ – heeft met de gemeente Cuijk een overeenkomst getekend met betrekking tot de ontwikkeling van recreatiepark Dommelsvoort. Bij de ontwikkeling van dit park, aan de Kraaijenbergse Plassen, behoort onder andere de aanleg van ‘The Dutch Palm’: een vakantieschiereiland in de vorm van een palmboom met hoogwaardige faciliteiten.

De inspiratie voor ‘The Dutch Palm’ komt van het kunstmatig aangelegde, palmvormige schiereiland in Dubai. In de komende drie tot vijf jaar zal TopParken ongeveer 700 kwalitatieve en luxe vakantiewoningen gaan bouwen in het gebied. Daarnaast komen er op het vakantieschiereiland tal van faciliteiten voor elke leeftijd, uiteraard met oog op duurzaamheid, kwaliteit en de prachtige omgeving. Binnen een periode van één jaar wordt er gestart met de eerste werkzaamheden. Met circa 75 hectare grond wordt dit een van de grootste vakantieresorts in Europa.

TopParken ziet in het gebied Dommelsvoort veel kansen om en hoogwaardig resort te bouwen dat recht doet aan de omgeving. Daarnaast is het een fantastische en unieke uitbreiding in hun portefeuille en willen ze met het ‘Dutch Palmeiland’ in Nederland een toonaangevend gebied ontwikkelen dat de omgeving de kaart zet. Gemeente Cuijk geeft aan blij te zijn met de samenwerking. Wethouder Maarten Jilisen: “Dommelsvoort is een prachtig gebied met volop mogelijkheden. Het is fantastisch dat er nu toch nog zo snel tot ontwikkeling wordt overgegaan met een plan dat naadloos aansluit bij het gebied en onze ambities. Alles ligt klaar voor een snelle start en uitvoering.”

De gebiedsontwikkeling in Dommelsvoort kent een lange voorgeschiedenis. Wat begon met de selectie van de ontwikkelaar Consortium Van Boekel BV (Zeeland) en ABC Vastgoed (Arnhem) in 2000, mondde in 2016 uit in een juridisch conflict omdat de bouw van het recreatiepark door deze ontwikkelaar achterwege bleef. De gemeente was daarentegen wel alle verplichtingen nagekomen. Door de nieuwe ontwikkelaar worden de rechten en plichten van de voormalige ontwikkelaar overgenomen.

Meer berichten