Celstraf voor Cuijkenaar wegens diverse inbraken en woningovervallen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Een 25-jarige man uit Cuijk is door de rechtbank veroordeelt tot een celstraf van 5 jaar.
Een 25-jarige man uit Cuijk is door de rechtbank veroordeelt tot een celstraf van 5 jaar. (Foto: Ties van Dooren)

Celstraf voor Cuijkenaar wegens diverse inbraken en woningovervallen

  •   keer gelezen

ARNHEM | Een 25-jarige man uit Cuijk is door de rechtbank veroordeelt tot een celstraf van 5 jaar. De man is, samen met een groep andere mannen uit de omgeving van Nijmegen, in wisselende samenstelling betrokken geweest bij een reeks woningovervallen, inbraken en wederrechtelijke vrijheidsberoving, begin 2019. 

Samen met een 26-jarige man uit Nijmegen, een 26-jarige man uit Druten, een 31-jarige man uit Nijmegen, een 26-jarige man zonder woonplaats en een 21-jarige man uit Nijmegen pleegden de mannen de misdrijven tussen februari en maart vorig jaar. Hierom krijgen ook de andere mannen een celstraf van respectievelijk 7 jaar, 4 jaar, 4 jaar waarvan 1 voorwaardelijk, 42 maanden en 30 maanden.

Bij een woningoverval in Ooij werd door 3 van de mannen een bewoner in zijn woning vastgebonden met tape en op zijn been geslagen met een breekijzer. De mannen namen 2 portemonnees met inhoud mee. In Ammerzoden drongen 4 van de mannen de slaapkamer van een gastenverblijf binnen waar een stel net in bed lag. Onder bedreiging met geweld werden diverse goederen en een geldbedrag meegenomen.

Bij een woningoverval in Nijmegen werd door 3 van de mannen een ouder echtpaar in een kamer in hun woning opgesloten en hulpeloos achtergelaten. Het echtpaar kon pas later die nacht worden bevrijd nadat een voorbijganger werd gealarmeerd door lichtsignalen en een briefje met ‘help’ zag. Uit de woning werden onder andere een kluis en pinpassen gestolen. Met een van de pinpassen namen de mannen later geld op.

Verder pleegden de mannen een inbraak bij Scouting in Wijchen waar een toegangsdeur en kastdeuren werden beschadigd en ze diverse goederen wegnamen. Ook braken zij in bij een café op de Waalkade in Nijmegen en een café op de Grote Markt in Nijmegen. De inbraak op de Grote Markt bleef bij een poging, er werd niets buit gemaakt. De 26-jarige man uit Nijmegen en de 25-jarige man uit Cuijk zijn van de tenlastegelegde poging inbraak bij een café aan de Grote Markt in Nijmegen vrijgesproken.

Meer berichten