Stadsdichter Piet Tunnesen thuis in Gennep: “Ik heb geprobeerd zaken die Gennep en haar omliggende dorpen bijzonder maken neer te zetten in dichtvorm.”
Stadsdichter Piet Tunnesen thuis in Gennep: “Ik heb geprobeerd zaken die Gennep en haar omliggende dorpen bijzonder maken neer te zetten in dichtvorm.” Foto: Jos Gröniger

Stadsdichter beschrijft Groot Gennep in klein bestek

Algemeen 537 keer gelezen

GENNEP | Deelnemers aan de gegidste stadwandeling worden al jaren steevast getrakteerd op een stukje poëzie van stadsdichter Piet Tunnesen (77) en een drankje van eega Gonny, de autodidact heeft een nieuwe verrassing voor adepten van de Niersgemeente in petto. Afgelopen week bracht de selfmade stadsdichter de nieuwe bundel Groot Gennep in klein bestek voor het voetlicht.

Een sfeervolle presentatie zoals bij zijn eerste uitgave Sprokkelingen was, en is voorlopig helaas niet mogelijk. Toch heeft een aantal prominente gemeentegenoten Tunnesens nieuwe pennenvruchten al mogen lezen. “Door het coronavirus plannen we geen officiële presentatie”, zegt Tunnesen.

“Ook het Spook van het Kasteel in Heijen en de tragedie van de treurwilg aan de Niers komen aan bod”

In Groot Gennep in klein bestek neemt de stadsdichter (de titel verklapt het al enigszins) mee naar de culturele rijkdommen van Niersstad Gennep en de omliggende kernen. De bundel ontstond na een voorstel van stadsgenoot John Silvertand. Hij was de aangever bij het schrijven van de 42 gedichten die uitgesmeerd zijn over vijf hoofdstukken. Groot Gennep in klein bestek bestaat uit verhalende gedichten over objecten, organisaties, natuurgebieden, gebruiken en mensen. Anekdotes uit de overlevering worden door de aimabele oud-onderwijzer beschreven. “Ook het Spook van het Kasteel in Heijen en de tragedie van de treurwilg aan de Niers komen aan bod”, zegt hij.

Met de bundel, die passend geïllustreerd is met foto’s van Gennepenaar Ruud Geraeds wil Piet Tunnesen het stadje in het noorden van de provincie Limburg belichten. ‘Ik heb geprobeerd zaken die Gennep en haar omliggende dorpen bijzonder maken neer te zetten in dichtvorm’, schrijf hij in een voorwoordje.

Groot Gennep in klein bestek is te koop bij het VVV-agentschap in het stadhuis, Museum Het Petershuis en bij Liesbeth den Boer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant