Initiatiefneemster Dominique Bartels en wethouder Rob Janssen bij de prachtige blauwe Kever.
Initiatiefneemster Dominique Bartels en wethouder Rob Janssen bij de prachtige blauwe Kever. (Foto: )

De website is live: Gennep in verbinding dankzij De KonnectKever

  •   keer gelezen

GENNEP | De website van KonnectKever is online. Woensdag 22 juli kreeg wethouder Rob Janssen de eer om op de knop de drukken, en zo de website van het nieuwe gemeentelijke platform live te laten gaan. De KonnectKever fungeert als een sociale kaart, die inwoners en professionals met elkaar verbindt en wegwijs maakt in het sociaal domein. 

Nu www.dekonnectkever.nl online is kan iedere inwoner van de gemeente op een overzichtelijke manier de weg vinden in het gemeentelijke zorgdomein. De site biedt een helder overzicht van lokale organisaties en instellingen, die ondersteuning bieden op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. Naast particulieren kunnen juist ook de professionals hier terecht om cliënten de weg te wijzen naar passende organisaties en activiteiten. De website bevat namelijk ook een Welzijn Agenda met diverse activiteiten van sociale en zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt.

"Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen met boodschappen doen? Bied je je rollator te koop aan? Of zoek je buurtgenoten die samen met jou iets willen organiseren? Dan kun je jouw vraag of aanbod plaatsen op de sociale marktplaats. Ook als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk kun je op de website van De KonnectKever terecht. Diverse organisaties hebben al vacatures geplaatst. Van medewerker in een kringloopwinkel tot trainer/coach bij de basketbalvereniging."

Right to Challenge
De website is volledig opgezet door de Ottersumse Dominique Bartels. Zij heeft als eerste in de gemeente gebruik gemaakt van het uitdaagrecht (Right to Challenge). Het Right to Challenge daagt de inwoners uit om een taak van de gemeente over te nemen. Inwoners hebben immers veelal goede ideeën om taken beter, slimmer, sneller of goedkoper uit te voeren. “We zien een grote bereidheid om maatschappelijke taken samen op te pakken. Met Right to Challenge wil de gemeente inwoners nog meer betrekken en invloed geven op hun eigen leefomgeving.”

De KonnectKever is dus het eerste initiatief dat door Right to Challenge tot stand is gekomen. "Gennep in verbinding. Die gedachte spreekt ons erg aan" aldus Janssen. "Dit idee laat zien hoe er op een jonge frisse manier naar bepaalde zaken kan worden gekeken." Het is dan ook daarom dat de gemeente met trots heeft meegewerkt aan het project.

Volkswagen Kever
Door heel de Gennepse gemeente zal Dominique rondrijden in een klassieke, staalblauwe Volkswagen Kever. Het voertuig is de perfecte mascotte voor het nieuwe online platvorm. Het is immers “een oude auto die alle generaties kennen.” Daarnaast biedt de Kever omstanders ook een laagdrempelige manier aan om Dominique aan te spreken. Iets wat het motto van De KonnectKever, 'Gennep in verbinding', kracht bijzet.

Samen maken we het beter! 
Ook nu de site live is, blijft Dominique nauw betrokken. De KonnectKever is blijvend en constant in ontwikkeling. De site zal op een organische wijze meebewegen met de behoefte van de gebruikers. Dominique: “De insteek is dat de website een begrip wordt en blijft. Dat we elkaar kunnen helpen. Mis je iets, iemand of jouzelf op de sociale kaart? Neem dan contact met me op via samen@dekonnectkever.nl. Samen maken we het completer, samen maken we het beter!”

Meer berichten