Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
V.l.n.r: Nelly en Wil Schimmel, Yannick van OLA, Marlon Schimmel, Petra Nuijen en Ine Weren.
V.l.n.r: Nelly en Wil Schimmel, Yannick van OLA, Marlon Schimmel, Petra Nuijen en Ine Weren. (Foto: Mans Pere)

“Wij hebben hier een waar ijsfeestje”

  •   keer gelezen

BEUGEN | Het kwam als een ware verrassing bij dagbesteding De Haartse Hoeve in Beugen: de OLA ijsbus kwam vrijdag 24 juli een middagje langs om iedereen: cliënten, personeel, vrijwilligers, buurtgenoten en willekeurige voorbijgangers, te trakteren op een verfrissend ijsje. Na alle inspanningen die de Beugense dagbesteding leverde gedurende de coronatijd, was een verfrissend ijsje meer dan verdiend.

In samenwerking met radio zender Q-music rijdt het busje van ijsgigant OLA drie weken lang rond door heel Nederland. Mensen kunnen een bezoekje van de ‘coolste bus van Nederland’ winnen of verdienen. Volgens Marlon Schimmel vielen haar ouders, Wil en Nelly schimmel van dagbesteding de Haartse Hoeve, absoluut in die laatste categorie. Daar konden zowel OLA als Q-Music zich enkel bij aansluiten. “In de eerste weken van de coronatijd zijn we iedere week langsgegaan bij de cliënten. Normaal gesproken komen ze natuurlijk hier naar de boerderij, maar dat mocht toen niet.” vertelt Nelly. Wil vult aan: “Daarom zijn we de cliënten thuis gaan opzoeken, om toch het contact te kunnen behouden. Op gepaste afstand, of achter het keukenraam, hebben we onze cliënten bijvoorbeeld presentjes gegeven. Of gewoon even met hen bijgepraat. Dat vonden ze ook echt hartstikke leuk”

“Maar sinds 2 juni zijn we weer mondjesmaat verder opengegaan en komen de mensen weer langs om te helpen. Dat vinden ze heel prettig.” In kleine groepjes van ongeveer 12 komen de cliënten, veelal dementerende ouderen, weer langs op de zorgboerderij. Iets waar ze écht van opleven en zichtbaar van genieten. Ze helpen met het voeren en verzorgen van de dieren, het telen van groenten en fruit enz. Simpelweg het lekker buiten zijn maakt dat de vraag “Is het alweer half 4?” bijzonder vaak gesteld wordt bij de Haartse Hoeve.

De tomeloze inzet van de medewerkers en vrijwilligers is met de oneindige hoeveelheid ijs van de ijsbus dan ook rijkelijk beloond. “Ik geloofde het in eerste instantie niet.” vertelt Nelly over het moment dat ze te horen kreeg dat het busje die dag zou langskomen. “Echt super dit! Je ziet aan de mensen hier dat ze het geweldig vinden.” vult Wil aan. Zichtbaar genieten dan ook van hun koude versnapering, het warme zonnetje en vrolijke live muziek die verzorgd werd door een zoon van een cliënt bij ons op de boerderij.

Ook Yannick, de ijsmeester van OLA, heeft het zichtbaar naar zijn zin. “Het is superleuk om mensen blij te maken.” vertelt hij enthousiast. De keuze van Q-Music en OLA om juist naar de Haartse Hoeve te gaan is er ééntje waarin hij zich absoluut kan vinden. “Vooral mensen in verzorgingstehuizen of dagbestedingslocaties vind ik leuk om met de ijsbus te bezoeken. Die mensen genieten er volop van."

Meer berichten