Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Dansen van uit de stoel op een werelddansdag in Overloon
Dansen van uit de stoel op een werelddansdag in Overloon (Foto: )

Zitdansen: dansen vanuit je stoel

  •   keer gelezen

BOXMEER | Op 31 augustus 2020 wil docente Annie van Diessen gaan opstarten met haar groep zitdansen. “Eigenlijk moet ik gewoon zeggen dansen vanuit de stoel” laat Annie weten. “Klinkt net wat leuker, enthousiaster en zo mogelijk uitdagender.” Want dat laatste is zeer zeker nodig om nieuwe mensen uit te nodigen om aan te schuiven bij deze activiteit.

Voor elke maandagochtend van 11.00 tot 11.45 uur in het zaaltje van de Weijerdonck in Boxmeer wil ik nieuwe mensen uitnodigen om te komen kijken, te luistenen en te genieten van het dansen vanuit je stoel. Aan muziek, ritme en enthousiasme geen gebrek en je kunt zo aansluiten. “Mensen probeer het gewoon een keer, heb geen drempelvrees en kom gezellig meedoen. De eerste 2 lessen zijn bovendien gratis,” aldus Annie.

“Het zaaltje bij binnenkomst van de Weijerdonck is groot genoeg om de stoelen op 1.5 meter afstand te plaatsen want we streven de richtlijnen na”, vertelt Annie. “Dat is dus geen probleem.”

Bewegen met de benen
Bij het dansen vanuit je stoel worden allerlei dansbewegingen gemaakt met de benen, de voeten en je armen en handen maar ook attributen worden gebruikt zoals hoeden. Alles gaat op muziek en de deelnemers krijgen d.m.v. ritme bewegingsoefeningen. En dat laatste is natuurlijk wel belangrijk voor ouderen. Het samen in beweging zijn geeft plezier.

Op de website van de SWOGB.nl staat een demonstratie video van zitdansen onder het kopje activiteiten/bewegen op muziek/zitdansen.

Ook de SWOGB vindt het belangrijk dat deze activiteit behouden blijft omdat het voor senioren die slecht ter been zijn, toch de mogelijkheid biedt om te bewegen op muziek en ritme. De SWOGB wil graag een breed scala van beweegvormen aanbieden en dan mag dansen vanuit de stoel zeker niet ontbreken.

Kijk ook op de website: www.swogb.nl

Meer berichten