Vijf stoelen, in een ronding neergezet. Symbolisch voor de vijf kernen én de vijf landschapstypen die de gemeente rijk is.
Vijf stoelen, in een ronding neergezet. Symbolisch voor de vijf kernen én de vijf landschapstypen die de gemeente rijk is. Foto: Gemeente Gennep

Onthulling Genneps kunstwerk langs de Maasfietsroute

Algemeen 214 keer gelezen

MILSBEEK | Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Eén van de tien kunstwerken vind je bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat in Milsbeek en werd op vrijdag 24 juli geopend door wethouder Janine van Hulsteijn. Dat deed ze door vijf toeristische fietsers te onthalen met thee en Limburgse vlaai.

Aan de voet van het fietspad over de bruggetjes door de Maaskemp staat het eerste kunstwerk van tien. Vijf stoelen, in een ronding neergezet. Symbolisch voor de vijf kernen én de vijf landschapstypen die de gemeente rijk is. Vanaf de hoogste zetel kijk je zo naar de overblijfselen van het Genneper Huys, waar Gennepse en Nederlandse geschiedenis geschreven is. Janine van Hulsteijn: “Fietsers konden hier natuurlijk al prettig uitrusten bij het Theehuisje. Nu komt er een stukje extra beleving bij. Normaal gesproken zouden we het kunstwerk in de openbare ruimte plaatsen. Nu zijn we juist een samenwerking aangegaan met een horecaondernemer, omdat we denken elkaar te kunnen versterken.”

Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de tien kunstwerken langs de Limburgse Maasroute binnen het ‘cradle tot cradle’-principe. Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant