Luiaards doen alles ondersteboven, zelfs slapen, paren en jongen werpen. Daardoor groeien ook de haren van de vacht van zijn buik naar de rug.
Luiaards doen alles ondersteboven, zelfs slapen, paren en jongen werpen. Daardoor groeien ook de haren van de vacht van zijn buik naar de rug.

ZooParc Overloon maakt zich op voor komst Odin

Algemeen 405 keer gelezen

OVERLOON | Over twee weken komt Odin, een tweevingerige luiaard, aan in ZooParc Overloon. Het bijzondere dier woont nu nog in het Duitse dierenpark Zoo Heidelberg, maar vindt binnenkort een lekker plekje in het verblijf van de Overloonse reuzenmiereneter. Vanaf 10 augustus is de Overloonse dierentuin de vijfde in Nederland waar luiaards te aanschouwen zijn.

Voor general manager Roel Huibers is de komst van de luiaard een langgekoesterde droom. “Ik vind het fantastische dieren”, verklapt hij. “Ze doen alles net even anders, door ondersteboven in de boom te hangen en totaal geen haast te hebben. Ze lijken maling te hebben aan hun omgeving en trekken gewoon hun eigen plan. Ik hou daar enorm van.”

Europees fokprogramma
Odin komt naar ZooParc in het kader van het Europese fokprogramma, al zal het nog wel even duren voor er een vrouwtje bij komt. Huibers: “Luiaards zijn solitaire dieren, dus ze vinden het helemaal niet erg om alleen te zijn. Maar het zou wel mooi zijn als we over een aantal jaar hier een paartje en mogelijk zelfs een kleintje hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant