Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ivo Hanssen en Emma Frenken helpen op een praktische, begrijpelijke manier bij het oplossen en voorkomen van juridische problemen.
Ivo Hanssen en Emma Frenken helpen op een praktische, begrijpelijke manier bij het oplossen en voorkomen van juridische problemen. (Foto: )

'Uw recht grijpt onze aandacht'

  •   keer gelezen

BOXMEER | Hanssen Frenken Advocaten is een nieuw kantoor bestaande uit Ivo Hanssen en Emma Frenken. En is gunstig gevestigd op bedrijventerrein “Sterckwijck” te Boxmeer. Beiden hebben reeds ruim 11 jaar samengewerkt bij Van de Kam Advocaten en zijn zeer ervaren. 

Emma Frenken kan u van juridische bijstand voorzien betreffende onder meer uw echtscheiding, alimentatie en omgang als ook over nalatenschappen. Drie vraagstukken waarin Emma Frenken adviseert en zich bezighoudt:

Hoe koud is koude uitsluiting bij een huwelijk met huwelijkse voorwaarden? De “onverwacht” hoge vordering bij een niet uitgevoerd periodiek verrekenbeding.
Onder meer voorafgaand aan het huwelijk kunnen

toekomstig

echtgenoten huwelijkse voorwaarden laten opstellen. Op grond van een zogenaamde koude uitsluiting kon de algehele gemeenschap van goederen worden uitgesloten. Indien echter een periodiek verrekenbeding werd opgenomen in de huwelijkse voorwaarden kan de echtgenoot die geen eigenaar is van de echtelijke woning, indien het verrekenbeding niet wordt nageleefd, alsnog aan het einde van het huwelijk aanspraak maken op een deel van de overwaarde.

De kinderalimentatie. Het belang van een goede berekening!
Kinderalimentatie is afhankelijk van de behoefte van de kinderen

wat hebben de kinderen maandelijks nodig mede gelet op het inkomen ten tijde van de samenleving

en de draagkracht van beide ouders. Ouders dienen in evenredigheid van hun draagkracht bij te dragen in de kosten van de kinderen.

De berekening van de kinderalimentatie is maatwerk. Een berekening die niet is opgesteld conform de wettelijke maatstaven kan leiden tot een veel te hoge

of te lage

maandelijkse bijdrage.

Heb ik helemaal geen rechten meer indien ik onterfd ben als kind. En welke verplichtingen heeft een executeur?
Als onterfd kind heb je nog steeds aanspraak op je legitieme portie. Jegens de executeur of bijvoorbeeld de andere kinderen kun je aanspraak maken op inzage en afschrift van alle bescheiden die voor de berekening van jouw legitieme portie nodig zijn. Zij zijn ook gehouden aan jou alle daartoe strekkende inlichtingen te verstrekken. Middels een kort geding kan nakoming van die verplichting worden afgedwongen.

Voor juridisch advies omtrent bovenstaande onderwerpen kunt u nader contact opnemen met mr. E.E.

Emma

Frenken, specialist op het gebied van personen- en familierecht, advocaat bij Hanssen Frenken Advocaten te Boxmeer, tel. 06-21883157.

Meer berichten