Afbeelding

Vragen SP over nieuwbouw Merletcollege

Politiek 75 keer gelezen
CUIJK - De SP in de gemeente Cuijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over de geplande nieuwbouw van het Merletcollege bij het sportpark aan de Katwijkseweg. Aanleiding zijn nieuwe feiten die vorige week tijdens de presentatie van het ontwerp aan bod kwamen en waarover nieuwsblad De Maas Driehoek dinsdag publiceerde.

[image=298101]

De SP wil van het gemeentebestuur weten waarom het bouwplan al is goedgekeurd, terwijl de Raad van State zich nog moet buigen over eerdere plannen. Verder wil de Socialistische Partij weten of de gemeente al langer op de hoogte is dat het nieuwe Merletcollege voor duizend leerlingen wordt gebouwd en wat de uitleg van B en W is 'om in deze tijd van bezuinigingen de gemeenschap 1,1 miljoen euro te laten meebetalen terwijl vernieuwbouw aan de Grotestraat nauwelijks kosten voor de gemeenschap met zich meebrengt'.
Omdat de nieuwe school een 'footprint' van 55,7 bij 77,3 meter krijgt en dus ruimschoots past op de huidige locatie, wil de SP van B en W weten waarom nieuwbouw bij het sportpark nog steeds de voorkeur geniet.

[image=297778]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant