Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
IVN De Groene Overlaat wilt graag meer wilde bloemen zien in de berm langs de Sint Agathaweg.
IVN De Groene Overlaat wilt graag meer wilde bloemen zien in de berm langs de Sint Agathaweg. (Foto: )

Help IVN De Groene Overlaat met nestkastjes en bloemrijke bermen

  •   106 keer gelezen

CUIJK | Langzaamaan gaat IVN De Groene Overlaat haar activiteiten weer opstarten. De Cuijkse vrijwilligersvereniging waarin natuur en duurzaamheid voorop staan, kan alle hulp goed gebruiken. Zo zijn ze onder andere op zoek naar zaadjes van wilde bloemen en mensen die willen helpen met het ophangen van nestkastjes.

IVN De Groene Overlaat wilt graag meer wilde bloemen zien in de berm langs de Sint Agathaweg. Daarom willen ze deze berm inzaaien, waarna de gemeente het ecologisch zal beheren. “Maar om te zaaien hebben we wel zaad nodig. Dus ben je aan het wandelen: neem een plastic bakje mee en verzamel rijp en goed droog zaad van wilde planten langs je route.” Het is van belang dat het verzamelde zaad wel even goed droog bewaard wordt.

Daarnaast worden er door het IVN medio oktober een honderdtal mezenkastjes opgehangen. “We hopen van harte dat mezen ze het volgende voorjaar gaan bewonen. Mezen lusten namelijk graag eikenprocessierupsen, vandaar. We zoeken nu een paar vrijwilligers die in hun eigen buurt een aantal kastjes kunnen ophangen. Heb je tijd en zin om een keer te helpen?”

De verzamelde zaadjes kan men inleveren bij Willem Elling, mail hem even voor een afspraak. willemelling@kpnmail.nl. Ook mensen die willen helpen bij het ophangen van de mezenkastjes kunnen bij Willem terecht. “Hij weet precies waar in de gemeente Cuijk de kastjes moeten worden opgehangen.”

Meer berichten