Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Deelnemers aan een cursus.
Deelnemers aan een cursus. (Foto: )

Cursus 'Werken met Eigen Ervaring' in november van start

  •   keer gelezen

CUIJK | Stichting Voor & Door gaat in het najaar weer starten met de cursus ‘Werken met Eigen Ervaring’. In deze cursus leert men opgedane ervaringen uit het verleden in te zetten voor persoonlijk herstel. 

De cursus kan mensen helpen met het herstellen van psychische, psychiatrische en/of verslavingsproblemen, maar ook bijvoorbeeld van een psychische beperking of een ingrijpende gebeurtenis die blijvende gevolgen in het leven heeft. Men leert ervaringen om te zetten naar kennis, toepasbaar voor men zelf en anderen. Door verdieping in de eigen ervaringen en het oefenen met inzetten van de ervaringen voor een ander, kan men met ervaringen aan de slag gaan zodat het eigen proces getriggerd wordt. Gedurende de cursus zal men hierin stappen zetten. 

Verder kan deze cursus een eerste opstap zijn als men de ervaringen in wilt zetten om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke proces. Aan het einde van de cursus krijgt men informatie over mogelijke vervolgtrajecten.

De cursus 'Werken met Eigen Ervaring' start vanaf donderdag 5 november van 9:30 tot 12:30 uur. Gedurende drie maanden vindt er wekelijks een dagdeel een bijeenkomst plaats in de bibliotheek in Cuijk. Meedoen is kosteloos. Voor aanmeldingen en/of info kunt u terecht bij scholing@doorenvoor.nl

Meer berichten