Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Deze kaart toont over de afgelopen 2 weken het aantal COVID-19 patiënten, zoals gemeld door de GGD’en.
Deze kaart toont over de afgelopen 2 weken het aantal COVID-19 patiënten, zoals gemeld door de GGD’en. (Foto: )

RIVM: Percentage positieve Coronatests ruim verdubbeld

  •   keer gelezen

REGIO | Het RIVM meldt dat er afgelopen week 2.588 nieuwe personen zijn gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 1.259 meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 44 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 21 meer dan vorige week.

Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen met een positieve COVID-19 uitslag is in vergelijking met de week daarvoor bijna verdubbeld. Ongeveer 10.000 minder mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD-teststraten in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1.1 procent in de week van 20 juli naar 2.3 procent in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Persconferentie  
Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven donderdag om 19.00 uur weer een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent Corona in Nederland. De laatste persconferentie van de premier en de minister van Volksgezondheid dateert alweer van 24 juni.

Meer berichten