Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
 Vandaag is de heer Martin van den Hanenberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vandaag is de heer Martin van den Hanenberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (Foto: Ties van Dooren)

Koninklijke onderscheiding voor Martin van den Hanenberg

  •   keer gelezen

CUIJK | Vandaag is de heer M.W.M. (Martin) van den Hanenberg (75) uit Cuijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van den Hanenberg krijgt de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. Tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van Stichting Cultureel Hart Cuijk in De Looierij Cuijk, wordt deze onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Maarten Jilisen.

Van 1982 tot 1991 is de heer Van den Hanenberg penningmeester geweest van voetbalvereniging JVC Cuijk. Tijdens het seizoen 1994-1995 was hij ook elftalleider voor het eerste elftal. Op 7 september 1992 werd hij benoemd tot Lid van Verdiensten van JVC Cuijk.

Eveneens was de heer Van den Hanenberg van 2004 tot 2018 penningmeester van Stichting Beeldende Kunstenaars Cuijk. Hij bemoeide zich niet met de kunst, maar wel met kunstactiviteiten zoals exposities. Hij heeft daardoor de beeldende kunst in Cuijk een grote dienst bewezen.

Van 2004 tot 2019 was hij actief als bestuurslid/voorzitter van Cultureel Hart Cuijk. Als vertegenwoordiger van Cultureel Hart Cuijk was hij een bruggenbouwer tussen de Stichting Beeldende Kunstenaars Cuijk en andere culturele instellingen.

De heer Van den Hanenberg is iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving inspant. Op grond van zijn vele verdiensten op maatschappelijk gebied heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten