Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Naast ruim 500 wietplanten trof de politie ook een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met munitie, een taser en pepperspray aan.
Naast ruim 500 wietplanten trof de politie ook een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met munitie, een taser en pepperspray aan. (Foto: Politie Cuijk)

Hennepkwekerij, wapens en geld aangetroffen in Cuijkse woning

  •   keer gelezen

CUIJK | Dinsdag 4 augustus heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Zadelmakersdreef in Cuijk. Naast ruim 500 wietplanten trof de politie ook een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met munitie, een taser en pepperspray aan. 

Op basis van eerder waargenomen verdachte omstandigheden, zoals een sterke hennepgeur, ontstond het vermoeden van de kwekerij. Op basis hiervan heeft de politie die dinsdagmiddag omstreeks 14:15 uur een inval gedaan in de woning. Op de bovenetage werden maar liefst 555 hennepplanten aangetroffen, welke zijn geruimd. De bijbehorende apparatuur, zoals bijvoorbeeld lampen, zijn in beslag genomen. Ook de stroom, die illegaal werd afgetapt, is afgesloten en de energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom. De bewoner van de woning was ten tijde van de inval niet aanwezig maar zal later als verdachte worden gehoord

In de woonkamer van het pand werden grote hoeveelheden contant geld én een busje pepperspray aangetroffen. Bij een verdere zoektocht door de ruimte vond de politie nog een vuurwapen met munitie én stroomstootwapen. Deze zijn in beslag genomen en worden na verder onderzoek vernietigd.

Op diverse plaatsen in de woning zijn verder nog dure, waardevolle goederen gevonden zoals parfum, schoenen en armbanden. Vermoedelijk zijn deze gekocht met het door illegale praktijken verdiende geld. De politie onderzoek de mogelijkheid om deze dure spullen als crimineel vermogen aan te merken en dus af te pakken. “Het afpakken van crimineel geld is namelijk een belangrijk onderdeel van de strijd tegen zowel de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.”

Meer berichten