Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio’s hebben een statement uitgebracht met betrekking tot het coronavirus
De voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio’s hebben een statement uitgebracht met betrekking tot het coronavirus (Foto: )

Veiligheidsregio's Noord-Brabant: 'De tijd van waarschuwen is echt voorbij!'

  •   keer gelezen

REGIO | In navolging van de persconferentie van premier Mark Rutte en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, hebben de voorzitters van de Noord-Brabantse veiligheidsregio’s een statement uitgebracht met betrekking tot het coronavirus. De cijfers over het aantal besmettingen “nemen de afgelopen weken weer ernstige vormen aan.” In het statement wordt ingegaan op deze toename in besmettingen maar ook hoe de handhaving streng aangescherpt wordt. 

“Het gaat om besmettingen die veelal in de privé- en werksfeer zijn opgelopen volgens het RIVM. Op feestjes en bbq’s, in onze gebedshuizen, bij verenigingen, op kantoor, in de supermarkt of op de camping. Niet verwonderlijk, want iedereen wil na deze afgelopen lastige maanden zijn of haar familie, vrienden of collega’s graag weer zien en de normale routines weer oppakken”, opent het statement. “Maar daar zien we nu al tijdens de zomervakantie de gevolgen van en dat baart ons ernstige zorgen. In de naleving van de regels om corona onder controle te houden komt ernstig de klad. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij namelijk corona onder controle.”

Intensivering
Hierom sluiten de veiligheidsregio’s zich aan bij de door het kabinet aangekondigde maatregelen en de mogelijkheid deze, indien noodzakelijk, te intensiveren op (te) drukke locaties. “Aan ieder die de verantwoordelijkheid heeft over zo'n drukke locatie en ook aan iedereen die zo'n locatie bezoekt de nadrukkelijk oproep: denk na en neem verantwoordelijkheid!”

Handhaving
Om dit te handhaven wordt door een combinatie van politie en handhavers meer en strikter toegezien op het veilig en gezond verlopen van feestjes en evenementen in de publieke ruimte én privé-omgeving. “De tijd van waarschuwen is echt voorbij!”

Ruimte
De drie Brabantse veiligheidsregio’s geven aan blij te zijn met de ruimte die ze van het kabinet krijgen om op regionaal niveau aanvullende maatregelen te nemen. Velen houden zich nog aan de regels maar er zouden ook mensen zijn die deze minder nauw in acht nemen. “We zien nog geen aanleiding om daar nu direct aanvullende maatregelen op te nemen voor Brabant. Houd gewoon rekening met elkaar en houd vooral afstand, dan zijn meer maatregelen ook niet nodig.”

Meer berichten