Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
In de brief waarschuwt van Soest de horecaondernemers in de gemeente
In de brief waarschuwt van Soest de horecaondernemers in de gemeente (Foto: Ad van de Graaf)

Burgemeester van Soest schrijft brief aan horecaondernemers

  •   keer gelezen

BOXMEER | De laatste paar weken neemt de hoeveelheid coronabesmettingen in Nederland opnieuw toe. Landelijk worden mensen losser met het in acht nemen van de maatregelen rondom het virus. Dit gebeurt zowel in de privésfeer als in publieke ruimten. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen heeft burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer een brief gestuurd naar alle horecaondernemers in de gemeente. 

“Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Laten wij met elkaar de controle niet verliezen”, aldus Van Soest. “Vandaar opnieuw met klem de oproep aan u allen: verslap niet! En spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden.” In de brief waarschuwt de burgemeester de horecaondernemers in de gemeente, en geeft hij ook aan dat er gecontroleerd wordt. “Wanneer u zich niet houdt aan de geldende maatregelen en regels kan dit consequenties hebben.”

Persconferentie
Naar aanleiding van de toenemende hoeveelheid besmettingen in Nederland, heeft het kabinet donderdag 6 augustus nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen worden zowel landelijk als regionaal ingezet en dienen door burgemeesters en veiligheidsregio’s gehandhaafd te worden. Voorbeelden van dergelijke, regionale nieuwe maatregelen zijn aangepaste openingstijden voor nachtwinkels en horecagelegenheden.

Contactgegevens achterlaten
Daarnaast wordt het in heel Nederland verplicht om bij een horecabezoek de contactgegevens achter te laten. Deze regel komt bovenop de verplichting tot het reserveren en het checkgesprek bij binnenkomst. Het achterlaten van gegevens stelt men in staat om, bij besmetting, een bron en contact onderzoek uit te voeren. Horecagelegenheden, maar ook musea of pretparken, waar besmettingen worden geconstateerd, gaan dan voor maximaal 14 dagen dicht.

Meer berichten