Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het dorpsfeest zou fungeren als alternatief voor de Sambeekse kermis.
Het dorpsfeest zou fungeren als alternatief voor de Sambeekse kermis. (Foto: Kermis Sambeek)

Geen dorpsfeest in Sambeek in verband met stijgende hoeveelheid besmettingen

  •   keer gelezen

SAMBEEK | In verband met het coronavirus heeft de organisatie van het dorpsfeest in Sambeek vandaag besloten deze af te gelasten. Het dorpsfeest zou fungeren als alternatief voor de Sambeekse kermis.

Donderdag 23 juli maakte gemeente Boxmeer bekend dat alle kermissen die nog op de planning stonden niet meer door mochten gaan. Dit in verband met het oplaaien van het coronavirus. “Maar Sambeek zou Sambeek niet zijn als ze niet zouden kijken naar wat wél kan” schreef de organisatie op 25 juli.

Helaas voelt de organisatie zich genoodzaakt hier op terug te komen: “De stijgende besmettingen, verscherpte maatregelen en het wachten op goedkeuring van de gemeente die er nog niet is hebben hier toe geleid. Het wordt gewoonweg te kort dag alles “in control” en “coronaproof” te krijgen als er alsnog een positief antwoord komt. Het is zonde van tijd en al gemaakte kosten maar we hopen volgend jaar, samen met jullie en alle vrijwilligers die we meteen langs deze weg willen bedanken, een mooie editie neer te zetten.”

Meer berichten