Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Odin is er helemaal ondersteboven van.
Odin is er helemaal ondersteboven van. (Foto: ZooParc Overloon)

Luiaard Odin is vanaf deze week te zien bij ZooParc Overloon

  •   keer gelezen

OVERLOON | Vanaf deze week is hij te zien: Odin. De komst van de tweevingerige luiaard naar het ZooParc Overloon werd eerder al aangekondigd, maar nu kan iedereen het bijzondere dier met eigen ogen aanschouwen. “Ik vind het fantastische dieren”, aldus general manager Roel Huibers.

"Odin is inmiddels aardig gewend en doet het goed in zijn nieuwe thuis. Hij heeft het naar zijn zin en heeft ook al lekker gegeten", aldus hoofd dierenverzorging Steven van den Heuvel. De luiaard is afkomstig van het Duitse Zoo Heidelberg, maar heeft zijn plek al aardig gevonden aan het einde van de wandelroute in Overloon. Met Odin als nieuwe bewoner is ZooParc Overloon de vijfde dierentuin in Nederland waar Luiaards te bewonder zijn.

Luiaards zijn zeer bijzondere dieren. Een groot deel van hun leven hangen ze ondersteboven met als gevolg dat de haren op hun vacht naar beneden groeien. “Ze doen alles net even anders, door ondersteboven in de boom te hangen en totaal geen haast te hebben. Ze lijken maling te hebben aan hun omgeving en trekken gewoon hun eigen plan. Ik hou daar enorm van” vertelt Huibers. “Luiaards zijn solitaire dieren, dus ze vinden het helemaal niet erg om alleen te zijn. Maar het zou wel mooi zijn als we over een aantal jaar hier een paartje en mogelijk zelfs een kleintje hebben.” In het kader van het Europese fokprogramma is Odin dan ook naar Nederland gehaald. Er komt een vrouwtje bij, maar dat zal nog wel even duren. 

Meer berichten