Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Herman den Blijker, ambassadeur van de Nederlandse Voedselbanken neemt het bedrag in ontvangst.
Herman den Blijker, ambassadeur van de Nederlandse Voedselbanken neemt het bedrag in ontvangst. (Foto: PLUS Nederland)

PLUS doneert €11.027 aan Voedselbanken Nederland

  •   keer gelezen

REGIO | Al jaren ondersteunt de supermarktketen PLUS de Nederlandse Voedselbanken. Maandag 10 augustus heeft de bekende supermarktgigant een donatie van maar liefst €11.027 euro gedaan aan Voedselbanken Nederland. Herman den Blijker, bekend televisiechef en ambassadeur van de Voedselbank kwam die maandag naar PLUS Both in Rotterdam om de donatie in ontvangst te nemen. 

“Goed en gezond koken begint met mooie producten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende gezond en mooi voedsel wordt ingezameld. Daar zet ik me met hart en ziel voor in. Het is fantastisch om te zien dat PLUS en haar ondernemers dit ook doen. Met deze extra donatie kunnen we 2.200 huishoudens van voedselhulp voorzien”, aldus den Blijker.

PLUS werkt al jaren samen met lokale voedselbanken verspreid over heel het land. Producten die van goede kwaliteit zijn maar in de winkel niet meer worden verkocht, krijgen via het netwerk van de Voedselbank een goede bestemming. Op deze manier wordt voedselverspilling terug gedrongen en krijgen klanten van de Voedselbank een goede maaltijd. Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te hebben voor de kwetsbaardere groepen in de samenleving, die zwaar door de economische gevolgen van het coronavirus getroffen kunnen worden. Volgens PLUS een uitgelezen moment om een extra donatie aan de Voedselbank te geven.

Klantenpanel focus op lokale betrokkenheid
De donatie is tot stand gekomen doordat uit recent gehouden MVO onderzoek onder het klantenpanel, naar voren kwam dat PLUS klanten veel waarde hechten aan lokale betrokkenheid. Als dank voor hun bijdrage krijgen deelnemers van het klantenpanel vaak een kleine attentie. Gezien de uitkomst van het onderzoek is er echter voor gekozen om de attentie dit keer direct in te zetten voor lokale betrokkenheid, door per deelnemer €1 aan de Voedselbank te doneren. Dit heeft geresulteerd in het totaalbedrag van €11.027.

Meer berichten