Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Nu ook hoofdwaterlopen dreigen droog te vallen, is het van groot belang extra zuinig om te gaan met het nog beschikbare water om dit zo goed mogelijk te kunnen verdelen.
Nu ook hoofdwaterlopen dreigen droog te vallen, is het van groot belang extra zuinig om te gaan met het nog beschikbare water om dit zo goed mogelijk te kunnen verdelen. (Foto: )

Waterschap Aa en Maas breidt onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater verder uit

  •   keer gelezen

REGIO | Gezien de aanhoudende droogte en de hoge temperaturen in Nederland en daarbij de regio, is op maandag 10 augustus besloten het onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in het waterschap Aa en Maas, uit te breiden. Het originele verbod was al ingesteld op 20 mei jongstleden. Vanaf vandaag is deze uitgebreid met het Kanaal van Deurne en de Helenavaart. Voor onder andere de Sambeekse uitwatering en het benedenstroomse gedeelte van de Raam blijft een uitzondering bestaan. 

“Nu ook hoofdwaterlopen dreigen droog te vallen, is het van groot belang extra zuinig om te gaan met het nog beschikbare water om dit zo goed mogelijk te kunnen verdelen. Zodra de omstandigheden het toelaten, trekken we (de uitbreiding op) het verbod weer in” aldus Waterschap Aa en Maas.

Naast de geografische uitbreiding met het Kanaal van Deurne en de Helenavaart worden er ook beperkingen ingesteld aan het onttrekken van oppervlaktewater ten behoeve van kapitaalintensieve teelten. Vanaf vandaag mag er nog maar 20 kuub water per uur door een teler aan een peilvak worden onttrokken. Deze uitbreiding is, met uitzondering van de Sambeekse uitwatering en het benedenstroomse gedeelte van de Raam, actief in heel het district Raam. Daarnaast is het verbod actief in de districten Beneden Aa en Boven Aa (met uitzondering van de Zuid Willemsvaart door Helmond).

Meer berichten