Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Om hen te helpen wordt er voor mantelzorgers in de gemeente Mook en Middelaar en gemeente Heumen een cursus mindfulness gegeven.
Om hen te helpen wordt er voor mantelzorgers in de gemeente Mook en Middelaar en gemeente Heumen een cursus mindfulness gegeven. (Foto: )

Gratis cursus mindfulness voor mantelzorgers

  •   keer gelezen

MALDEN | Mantelzorgers ervaren vaak een enorme druk. Met name de gedachte ‘het kan altijd beter’ kan leiden tot diverse problemen. Overbelasting, piekeren, irritatie, schuldgevoelens en uitputting zijn hiervan enkele voorbeelden. Om hen te helpen wordt er voor mantelzorgers in de gemeente Mook en Middelaar en gemeente Heumen een cursus mindfulness gegeven. 

In sommige gevallen ontbreekt het de mantelzorgers aan rust om te kijken naar hun eigen behoeften. Ze lopen als het ware zichzelf voorbij. Mindfulness kan hen helpen om pas op de plaats te maken en opnieuw grip geven op het leven. De cursus nodigt uit stil te staan bij wat er nou eigenlijk gevraagd wordt en hoe men er tot dan toe mee is omgegaan. Daarnaast wordt er geleerd met enige afstand te kunnen kijken naar de manier waarop zorgt verleend wordt en wat misschien anders kan.

Interesse?
Zelf actief mantelzorger én woonachtig in de gemeente Mook en Middelaar of Heumen en interesse in een gratis cursus mindfulness? Meldt u aan via mantelzorgheumen@malderburch.nl of bij mantelzorgmookenmiddelaar@malderburch.nl of via 024 – 3570570. De cursus worden gegeven op 12, 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober en 7 november in Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg aan de Broekkant in Malden. 

Meer berichten