Mutlu Polat:
Mutlu Polat: "Ik ga blind dates organiseren, gewoon hier in mijn salon!"

Ben jij geknipt voor een date?

Algemeen 671 keer gelezen

BOXMEER | “Goh, deze persoon zou toch mooi matchen met die persoon die ik gisteren in mijn stoel had.” Jazeker, kappers zijn zoveel meer dan enkel haarkunstenaars. Het zijn ook uitstekende luisteraars met een bovengemiddelde hoeveelheid mensenkennis. Kapster Mutlu Polat van Beauty Revolution in Boxmeer is tevens relatiecoach en bedenker van een revolutionair idee: “Ik ga blind dates organiseren, gewoon hier in mijn salon!”

“In de 14 jaar die ik hier zit heb ik al heel wat vriendschappen zien ontstaan”, vertelt Mutlu enthousiast. “Mensen gingen na de knipbeurt bijvoorbeeld nog ergens wat koffie drinken. Of ze vroegen of ik ze volgende keer opnieuw samen kon inplannen.” Toen Mutlu na de lockdown weer open mocht, ontdekte ze pas hoeveel mensen behoefte hadden aan een knipbeurt, en niet alleen wegens het coronakapsel. “Ik merkte dat de kapper voor sommigen écht een uitje was. Veel klanten zijn zeker in deze tijd op zoek naar verbinding." Hieruit ontsprong het unieke concept.

“Toen ik op het idee kwam werd ik meteen zo enthousiast. Ik kon er niet eens meer van slapen” vertelt Mutlu lachend. Ze heeft dit enthousiasme direct omgezet in een doordacht plan. “Mensen die interesse hebben kunnen mij een stukje over zichzelf sturen met een foto en ik ga aan het matchen. Dan komen jullie beiden in de salon en ontvang ik jullie met een glaasje bubbels.” Doordat Mutlu alleen in de salon werkt en twee mensen tegelijk kan ontvangen, is er voldoende privacy én gelegenheid om elkaar te leren kennen. Niet op zoek naar relatie maar enkel naar een maatje? Je kunt jezelf gewoon opgeven. Die bubbels zullen er niet minder om smaken.

In de tijd dat de kapsalons niet open mochten, heeft Mutlu een opleiding tot coach relatie- en persoonlijke ontwikkeling gevolgd. Ze weet dus van de romantische hoed en de rand waardoor het koppelen van mensen doordacht en zorgvuldig gebeurt. “Voor mij is het ook een win win situatie. Hopelijk krijg ik er meer klanten bij, maar het geeft ook de kans om mijn nieuwe kennis in de praktijk te brengen én mensen blij te maken” vertelt Mutlu. “Matcht het nou echt niet, dan heb je in ieder geval nog een goed kapsel.”

Nieuwsgierig geworden? Stuur jouw aanmelding naar 06-42124099 en Mutlu zorgt voor een perfecte match én dito kapsel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant