Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De gemeente Cuijk gaat het komende jaar verder met het opknappen van de Cuijkse wijk de Valuwe.
De gemeente Cuijk gaat het komende jaar verder met het opknappen van de Cuijkse wijk de Valuwe. (Foto: )

Verdere verloop opknapbeurt de Valuwe

  •   keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk gaat het komende jaar verder met het opknappen van de Cuijkse wijk de Valuwe. Op de planning staat onder andere een nieuwe inrichting voor de openbare ruimte in en rond het hart van de wijk. Dit zal gefaseerd, dus in etappes gebeuren. Het gaat in dit geval om de herinrichting van (delen van) de Vierlanderdreef, de Robijnlaan, de Valuwe, de Goudenrijderstede en de Valuwsedijk. "De Valuwe wordt steeds mooier. Echt een wijk om trots op te zijn!"

Planning
Het mooier maken van de straten start medio september 2020 en zal uiterlijk in juli 2021 worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden worden de betreffende straatdelen per fase afgesloten voor alle verkeer. Natuurlijk blijven de aanliggende woningen wel bereikbaar voor voetgangers.

Resultaat
Bij de verfraaiing hoort onder andere een nieuw wegdek, trottoirs en parkeervakken. Daarnaast komen er nieuwe groenvakken waar in het voorjaar van 2021 nieuwe bomen en planten worden aangebracht. Wat betreft het materiaal zal de inrichting van deze straten aansluiten bij de andere, eerder verbeterde straten in de wijk. Het wegdek krijgt betonklinkers van antraciet in de rijbaan en de trottoirs worden gelegd met donkergrijze betontegels.

Meer berichten