Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het Cuijkse Primetime Eventtechniek en Eventstyling heeft in het kader van de actie #WeMakeEvents het gemeentehuis in Cuijk rood verlicht.
Het Cuijkse Primetime Eventtechniek en Eventstyling heeft in het kader van de actie #WeMakeEvents het gemeentehuis in Cuijk rood verlicht. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Gemeentehuis Cuijk kleurt rood in het kader van #WeMakeEvents

  •   keer gelezen

CUIJK | Veel (technische) bedrijven die evenementen mogelijk maken hebben het financieel bijzonder zwaar. Door de coronamaatregelen is de omzet binnen de evenementenbranche bijna volledig verdampt. Er wordt gesproken over een gemiddeld omzetverlies van 85%. De branche komt daarom vanavond in actie door op diverse plekken in het land theaters, provinciehuizen, gemeentehuizen en andere gebouwen rood te verlichten. Het Cuijkse Primetime Eventtechniek en Eventstyling doet mee met de actie en zet het gemeentehuis in Cuijk in de rode schijnwerper.

“Het is VIJF VOOR TWAALF in de evenementenbranche, het water staat ons aan de lippen en de klok tikt door! Nog even en onze branche gaat volledig op zwart” schrijft Primetime Eventtechniek en Eventstyling op hun Facebookpagina. Het Cuijkse bedrijf sluit aan bij de landelijke actie #WeMakeEvents, om zo een signaal af te geven bij Den Haag. “Onze concullega bedrijven zullen hetzelfde doen bij verschillende overheidsgebouwen door het land heen. Symbolisch trekken we gezamenlijk om 23:55 uur de stekker eruit en leggen wij de verantwoordelijkheid terug bij de overheid.”

Publieksvriendelijk actie
Landelijk hebben honderden bedrijven binnen de evenementensector, van theaters tot poppodia en technici, zich bij het initiatief aangesloten. “Het is een publieksvriendelijke actie om aan de politiek duidelijk te maken dat deze gezonde en technisch vooraanstaande sector zonder steun niet kan blijven bestaan. De gedwongen ontslagen zijn aan de orde van de dag en de 100.000 medewerkers van de sector zoeken hun heil in andere werkzaamheden” aldus de VTTE (Vereniging van Technisch Toeleveranciers Evenementen).

Steunpakketten
De evenementenbranche is veel in overleg met de overheid over de huidige stand van zaken omtrent het virus en de maatregelen. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het gewenste resultaat. De evenementenbranche hoopt er op dat regelingen als de NOW, TOZO en TVL worden doorgetrokken tot het moment waarop evenementen weer in normale vorm doorgang kunnen vinden. Voor veel ondernemers binnen de branche is het praktisch onmogelijk om langer dan vijf maanden te overleven als deze steunpakketten niet gecontinueerd worden.

Internationaal
De actie is internationaal gestart door het Engelse Plasa.org. Ook uit diverse andere landen komen er berichten van rood oplichtende gebouwen. In Nederland heeft de VTTE het voortouw genomen om bij het rode initiatief aan te sluiten.

Meer berichten