Keeper Jordy Zielschot brengt redding
Keeper Jordy Zielschot brengt redding Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo in de slotfase ruim langs Nuenen

Voetbal 856 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel’38 heeft de vierde oefenwedstrijd weten om te zetten in een 5-2 winst op het bezoekende RKSV Nuenen. Na een 2-1 ruststand liepen de Veghelaren de laatste 20 minuten weg naar een 5-2 zege. 

Door: Peter Kuijpers

Hoofdklasser Nuenen, vorig seizoen gered van degradatie door de coronastop, lijkt toch weer een representatief team te hebben voor de komende competitie. De Eindhovenaren zien vaak spelers vertrekken door de sterke amateur-mores die in de club wordt gehanteerd. Wel haalde Nuenen bij tweedeklasser Prinses Irene Wibe van Rooij op. De man uit Nistelrode speelde een verdienstelijke wedstrijd in Veghel vanavond. Trainer Niels van Casteren begon tegen de Hoofdklasser uit Nuenen met: Zielschot, Van Boxtel, Dekkers, Verkuijl, Sjaak Egmond, Dobbelsteen, Loermans, Sander Egmond. Koenraat, Van der Zanden, en Ben van den Nieuwenhof. Ymanuel Hurkmans is een paar weken uitgeschakeld met een handblessure. Aanvaller en bouwvakker Niels Wouters is nog met vakantie.


Rechts de opkomende Wibe van Rooij (14)

Dekkingsfout
Een stevige wisselbank dat in ieder geval voor de Veghelaren. De achterste vier lijken wel bekend met Tom Dekkers en Max Verkuijl centraal met Sjaak Egmond op de linksachter positie. Jay van Boxtel lijkt voorlopig de man voor de vacante rechtsachter positie al kan Hurkmans ook nog op die plek inschuiven of eventueel de jeugdige Hadi Barglan. Al na zes minuten kon Koenraat namens Blauw Geel’38 fraai openen naar 1-0 . Lang mochten de Veghelaren de voorsprong niet koesteren. Twee minuten later profiteerde Sem van den Broek van een grove dekkingsfout aan de paal bij een hoekschop van rechts 1-1. Ben van den Nieuwenhof was de maker van 2-1 nadat hij van dichtbij kon scoren.

Gebroeders
Blauw Geel’38 kwam na rust met één wissel terug in het veld. Keeper Jordy Zielschot werd afgelost door Joran van Zutphen die al gelijk aan de bak moest met een paar fraaie reddingen. De Veghelaren reageerde lauw en Nuenen profiteerde. Met een fraaie schuiver van Mike de Meij kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. Ben van den Nieuwenhof zou zich gaan manifesteren als mister assist. Na een klein kwartiertje parkeerde hij Koen van der Zanden in schotpositie en werd het 3-2. Danny Verbakel en Tijn Bosch kwamen in het veld voor Lars Loermans en Koen van der Zanden. De 4-2 kwam uit een voorzet van Verbakel die door de andere invaller Bosch werd afgerond. Het slotakkoord was voor Verbakel zelf. De man uit Eerde kon scoren na dat Van den Nieuwenhof hem op maat bediende: 5-2. De gebroeders Egmond verlieten in de slotfase het veld voor Hadi Barglan en Martijn van Kessel. Zondag 15 augustus spelen de Veghelaren om 11.00 uur thuis tegen NEC AV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant