Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Gennep Cougars gaat in de regio op meer dan 15 basisscholen basketbalclinics geven
Gennep Cougars gaat in de regio op meer dan 15 basisscholen basketbalclinics geven (Foto: Martijn Schwillens)

Gennep Cougars volop in ontwikkeling voor de jeugd

  •   keer gelezen

GENNEP | Gennep Cougars gaat in de regio, op meer dan 15 basisscholen verspreid over de gemeentes Gennep, Bergen, Cuijk en Groesbeek, basketbalclinics geven. Hiermee willen ze de sport op de kaart zetten. De trainingen worden gegeven door een ervaren Cougars trainer/coach die op landelijk en zelfs Europees niveau zijn sporen heeft verdiend.

Gennep Cougars geeft al enkele jaren clinics op basisscholen, echter zijn ze in 2019 gestart met een vernieuwd programma. Waar Cougars het afgelopen jaar bij een negental basisscholen in Gemeente Gennep en omstreken kwam, heeft het de ambitie om op 15 basisscholen trainingen te geven.

Komend jaar willen de Cougars naast Gemeente Gennep en Bergen ook actief zijn in Gemeente Cuijk en Groesbeek gezien in deze twee dorpen momenteel geen basketbalvereniging actief is voor jeugd. Het idee is om ook in deze dorpen een startersgroep op te zetten. Basketbalverenigingen Dragons (Bemmel) en eredivisionist Basketbal Academie Limburg (BAL) zijn geïnteresseerd in de organisatie en uitwerking van deze clinics. Het doel is om kinderen vanaf groep 3 tijdens de gymlessen in een drietal trainingen bekend te maken met de fantastische en flitsende basketbalsport. Ook leraren kunnen hiervan profiteren, er wordt de tijd genomen om ook hen het spel te leren. Voor Cougars een mooi gevolg als dit leidt tot nieuwe leden.

Voorzitter Richard Teunesen: “Het is heel belangrijk dat we basketbal meer op de kaart zetten, wij beginnen bij groep 3. Daarnaast willen we in de vereniging graag meerdere teams per leeftijdsklasse hebben, zogenaamde FUN-teams en Talent-Teams. Mede door het investeren in trainers/coaches en beleid van onze Technische Commissie kunnen we straks hier ook onderscheid in maken. Er zijn echte FUN-trainers die de plezier factor geweldig kunnen neerzetten én we hebben ook nog eens professionals die naast plezier ook professionele ervaring brengen. Zo hebben we in onze jeugd al trainers die op eredivisie / eerste divisie (uit Nijmegen en Den Bosch) en hogere klassen trainingen verzorgd hebben. Oftewel, wij zijn er klaar voor!” De clinics worden overigens kosteloos aangeboden.

Meer berichten