Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
In dit winkelpand aan De Raetsingel in Boxmeer zou Anytime Fitness een sportschool openen.
In dit winkelpand aan De Raetsingel in Boxmeer zou Anytime Fitness een sportschool openen. (Foto: )

Plannen Anytime Fitness Boxmeer van de baan

  •   keer gelezen

BOXMEER | De plannen voor de komst van een nieuw fitnesscentrum aan de Raetsingel te Boxmeer zijn van de baan. De komst van een vestiging van Anytime Fitness, in het voormalige winkelpand van It’s Electronics, stuitte op veel bezwaren van omwonenden. Dit omdat de sportschool 24 uur per dag open wilde. Deze bezwaren hebben de komst van de sportschool uiteindelijk de das om gedaan.

“De procedures hebben ontzettend veel vertraging opgeleverd. Het werd steeds minder rendabel om hier een vestiging te openen” vertelt een woordvoerder van Anytime Fitness Venray. De franchisenemer van die vestiging was ook de initiatiefnemer van de sportschool in Boxmeer. 

Dat de sportschool 24 uur per dag open zou gaan, zorgde voor veel verzet bij omwonenden. Er was vrees voor overlast in de omgeving. Het zou een verkeerd publiek aan kunnen trekken. Daarnaast werd er gevreesd voor geluidsoverlast, dit wegens de slechte isolatie. “Er zijn inderdaad veel bezwaren ingediend” aldus de woordvoerder van Anytime. “Dat is wel erg jammer. Hier in Venray zijn deze vormen van overlast immers totaal niet aan de orde.”

De Venrayse ondernemer heeft vooralsnog geen plannen om elders in Boxmeer, of de regio, een 24 uurs-sportschool te openen. “Het kan wel zo zijn dat een andere franchisenemer er natuurlijk heil in ziet; dat ie het wilt proberen. Maar daar weet ik niets van.”

Meer berichten