Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De politie Boxmeer is deze middag druk in de weer geweest met diverse ongevallen in korte tijd op de A73 bij Boxmeer.
De politie Boxmeer is deze middag druk in de weer geweest met diverse ongevallen in korte tijd op de A73 bij Boxmeer. (Foto: )

Politie gefrustreerd over hinderlijk weggedrag ten tijde van hulpverlening bij ongevallen A73

  •   keer gelezen

BOXMEER | De politie Boxmeer is deze middag druk in de weer geweest wegens diverse ongevallen in korte tijd op de A73 bij Boxmeer. Hierdoor is de snelweg tijdelijk afgesloten geweest. Ten tijde van deze ongevallen hebben agenten meerdere, hinderlijke taferelen gezien die dusdanig vaak voorkwamen dat ze niet meer als incidenteel beschouwd kunnen worden. Taferelen die hinderlijk zijn voor de hulpverlening.

Veelvuldig constateerden agenten een aantal zaken die het verlenen van passende hulp verhinderden. Zo viel het op dat er vandaag meerdere bestuurders waren die over de vluchtstrook reden. Dit maakt het voor hulpverleners moeilijker om bij de slachtoffers te komen. Ongeduldige weggebruikers zouden tevens de berm hebben gebruikt om voorbij het ongeval te komen.

Daarnaast waren er ook meerdere bestuurders die op andere manieren hinderlijk en gevaarlijk gedrag vertoonden. Zo noemt de politie “bestuurders die vol door de scherven, brokstukken, slachtoffers en verongelukte auto’s rijden” maar ook weggebruikers die, tijdens het ritsen, geen ruimte maken voor anderen.

Als laatste viel het de politie op dat diverse automobilisten met caravan geen extra spiegels gebruikten. Hierdoor worden de licht- en geluidssignalen van de alarmdiensten niet of te laat waargenomen.

Niet incidenteel
“Wij hoopten dat we de bovenstaande punten als een incident weg konden zetten, maar helaas zien we dit te veel gebeuren waardoor dit niet meer als incidenteel gezien kan worden. Het vervelende is namelijk dat dit ons daadwerkelijk gehinderd heeft in de hulpverlening. Wij konden namelijk pas naar de slachtoffers toe op het moment dat het echt onmogelijk was geworden om nog door het ongeval heen te rijden.” schrijft politie Boxmeer op Facebook. 

Dikke pluim
Maar de politie geeft aan niet enkel negatief te zijn. “Gelukkig waren er een aantal omstanders die enorm veel hulp hebben verleend door hun voertuig zo neer te zetten dat de slachtoffers veilig waren. Daarnaast hebben ze de slachtoffers goed geholpen door hen te vergezellen, waardoor wij de situatie snel overzichtelijk konden krijgen. Dus dikke pluim voor dat!”

Meer berichten