Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert een online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers
Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert een online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers (Foto: )

Informatiebijeenkomst Mantelzorg en Persoons Gebonden Budget

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseer woensdagavond 9 september een online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Met een PGB kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een PGB worden betaald. Mensen met een pgb ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wlz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar)

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een PGB, vertelt over wat een PGB inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten. Er is ook ruimte voor vragen.

De bijeenkomst vindt online plaats op 9 september 2020 via het programma Zoom van 19.30 tot 21.00 uur. Toegang is gratis. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, vol = vol. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een link om de bijeenkomst te kunnen bijwonen. Ook ontvang je dan meer uitleg over hoe je met het programma Zoom kunt meedoen. Voor meer informatie en aanmelding neem je contact op met Centrum Mantelzorg Mantelzorg Land van Cuijk via 0485-846739 of info@mantelzorglvc.nl

Meer berichten